Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand tvingas till fritids även före skolan

Hätrnösands kommun är skyldig att ordna skolbarnomsorg även före skola. Det har nu länsrätten slagit fast i en dom.

Det är Saltviksbon Carola Grönlund som överklagat kommunens beslut om att endast erbjuda fritidskubb til lelever efter solan.

Än så länge har Carola inte något barn i skolbarnomsorgen. Men snart. Hennes arbete som lokalvårdare innebär ibland oregelbundna tider.

- Då behövs det en trygghet även på mornarna. Att veta att barnen är i goda händer. Det gäller inte bara mig. Kanske i ännu högre utsträckning de som pendlar, säger hon.

I samband med att kommunen tog sin barnomsorgstaxa fastställdes att man ska betala heltidstaxa för fritidsklubb för äldre barn upp till tolv är. Men för Härnösands del finns bara fritidsklubb efter skolan.

- Det innebär att föräldrar som börjar tidigt, till exempel de som pendlar, inte kan lämna sina barn på fritids innan skolan börjar. Det innebär att Härnösands kommun tar betalt för en tjänst som brukaren inte kan utnyttja, skriver länsrätten i Härnösand i sin dom.


Läs mer i torsdagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60