Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand slåss för ny skolmyndighet

Härnösands kommun är väl så bra som etablering för den nya myndigheten Yrkeshögskolan.

Det skriver kommunalrådet Anders Gäfvert i ett remissvar på utredningen om myndighetens framtid.

Gäfvert påpekar att liksom Norrköping tappar Härnösand arbetstillfällen i och med att Centrum för flexibelt lärande läggs ner. Skillnaden är att i Härnösand försvinner också Myndigheten för nätverk och samarbete inom högre utbildning, med ytterligare 15 arbetstillfällen.

Utredningen anser att tillgången till kompetenta personer är mycket viktigt när man bestämmer var den nya myndigheten ska ligga.

- I Härnösand finns bred kunskap om vuxnas lärande vid såväl NSHU, CFL, och Mittuniversitetet. Den kunskapen borde tillvaratas och utvecklas i den nya myndigheten, inte minst med tanke på vuxnas lärande som kräver flexibilitet och effektivitet. Med tanke på arbetsmarknadsläget i Härnösand, kan personalen förväntas vara mer trogen sin arbetsgivare jämfört med i Norrköpingsregionen, hävdar Gäfvert i remissvaret.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60