Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand satsar på gratis bredband

Experimentet med bredband i stadsparken har slagit väl ut. Nu funderar Härnösands kommun på att gå vidare med satsningen.

Den nya turistbyrån, resecentrum och stortorget står högt upp på listan över platser som kommunen gärna vill förse med trådlöst bredband. Stadsparken - som redan har haft bredband på försök - finns med. De olika gästhamnarna, Högslättens idrottsplats, Vårdkasen och Smitingen finns också med på prioriteringslistan.

Härnösand har hämtat inspiration från bland annat Karlskrona som satsat hårt på trådlöst bredband.

Allt ska dock enligt det utkast som gjort inte vara gratis. Surf på internet, kommuninformation, tjänster tillgängliga på kommunens hemsida, turistinformation för Härnösand och länet samt information om tjänster, offentliga myndigheter och företag i Härnösand ska vara offentliga.

Däremot vill man att andra tjänster som E-post, säker anslutning för att betala räkningar och tillgång till MSNs tjänster ska man kunna ta betalt för.

På tisdagen tar kommunledningen officiellt ställning till idén.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60