Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand pressade Piteå

Härnösands FF gjorde en bra match trots 3–0-förlust mot serieledaren Piteå på bortaplan.

Annons

– Sett till prestationen gör vi en helt okej insats, siffrorna speglar inte matchen. Men de två sista målen kom i slutet då vi satsade på en trebackslinje och flyttade upp allt, analyserar tränaren Patrik Jonsson.

Spelmässigt var den här matchen väldigt chansfattig under de första 45 minuterna, förutom hemmalagets 1–0 mål som kom efter en fin prestation så skapades det inte mycket från något håll.

– De hade väl det största bollinnehavet, men spelmässigt gjorde vi en jämn halvlek med dem.

Efter paus fick Härnösand omställningar mot Piteå och skapade en del, Ahmad Khreis hade en farlig nick över, Robin Bergman ett vasst skott, samt fick Khreis ytterligare ett läge i samband med Bergmans skott. Dessutom frestade Johan Ödmark med ett par tunga distansskott och Jimmie Gustafssons frispark var heller inte ofarlig.

– Visst var Piteå bra, men jag upplevde dem inte lika aggressiva som när vi mötte dem på hemmaplan. I den andra halvleken satte vi också högre press på dem och det gav Piteå problem.

HFF satsade till att börja med på en fembackslinje, allt för att försöka få med sig någon poäng. Men i slutet blev det bara tre backar när laget jagade kvittering.

– Khreis och Bergman är ju spelare som trivs bäst kring och i straffområdet och före paus fick de inte många tillfällen. Då blev det bättre i den andra halvleken och det spelet såg lovande ut inför fortsättningen.

Adam Kalenga och Emil Forsgren gjorde det bra i sina relativt nya roller som mittbackar och de två får det högsta betyget i Härnösand, även ett plus i kanten till mittfältaren Johan Ödmark.

– Klart att jag inte kan vara nöjd med en förlust, men med prestationen.