Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand öppnade med vinst

Härnösands SK fick en riktigt bra start i serien genom att besegra jämtländska Ope med uddamålet 3-2 hemma på Högslätten.
Det var lite avvaktande i början och spelet böljade fram och tillbaka innan Härnösand, när ungefär en kvart var spelad, fick chansen från elva-meters punkten.

Fram klev Lina Meander och såg till att hon blev säsongens första målskytt i seriespelet och att Härnösand samtidigt tog ledningen i matchen.

Det gav HSK-spelarna råg i ryggen och de fortsatte och trycka på framåt. Ett initiativ från hemmalaget som gav mer utdelning.

Efter en HSK-hörna och en tilltrasslad situation framför målet presenterade sig lagkaptenen Sanne Pettersson genom att öka på hemmaledningen till 2-0.

Så långt såg det väldigt ljust ut för Härnösand.

Fast Ope kom tillbaka starkt i slutet av halvleken och hade initiativet sista delen innan pausfikat och därför kändes det inte helt ologiskt att de fick en reducering tidigt i andra halvlek genom Maria Lund Eriksson.

Fast HSK svarade nästa direkt och återigen var det Sanne Pettersson som klev fram och nätade. 3-1 för HSK som blev 3-2 innan matchen var över. Tre sköna och välförtjänta poäng för Härnösand i premiäromgången alltså.

Division 2 Mellersta Norrland

Härnösand-Ope

3-2 (2-0)

H: Sanne Pettersson 2, och Lina Meander.