Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand och världen behöver fler medlemmar i Svenska kyrkan

Annons

Under allhelgonahelgen i november besöker många våra kyrkor. Man minns sina nära och kära. I den öppna kyrkan kan vi tända ett ljus för någon vi saknar och värma oss med en kopp kaffe.

Under december månad besöker ännu fler människor kyrkan. Traditionsenlig första advent med de kända psalmerna lockar många liksom julkonserter.

Läs också: Vacker luciakröning i en fullsatt domkyrka i Härnösand

En anledning god nog att vara medlem i Svenska kyrkan, med det utbudet. Men det finns så många fler anledningar. Kyrkoavgiften gör det möjligt att hålla gudstjänster varje vecka, året om - ett tillfälle att stanna upp, reflektera och lyssna till ord och ton, för oss som väljer att delta i gudstjänsten.

Under Svenska kyrkans paraply ryms också diakoni där stöd ges till bland annat ensamma och sjuka.

När krisen är ett faktum finns kyrkan där. Kunskap och stöd när det behövs som mest finns tillgänglig för att bistå i katastrofen.

När det gör ont i själen finns präster och diakoner för samtal så man får lätta sitt hjärta med vetskap om att tystnadsplikt råder.

Insändare: Socialdemokraterna inför kyrkovalet: "Ingen av dagens församlingar kommer att försvinna"

Många är de barn och ungdomar som får en aktiv fritid genom kyrkan, i trygg och drogfri miljö. För dem som väljer att delta i konfirmationsundervisning har tonåringarna en bra plattform för att tala om identitets- och värderingsfrågor.

Samlingar för äldre och samtalsgrupper för människor som drabbats av sorg gör att isolering bryts och man får dela sorger och glädjeämnen med andra.

Musik i alla dess former finns att tillgå, körer för alla åldrar, konserter och särskilda musikgudstjänster berikar.

Svenska kyrkan är en del av den världsvida kyrkan och arbetar för rätten till ett människovärdigt liv för människor inom och utanför Sveriges gränser.

Kyrkan finns till för alla från det vi föds tills vi dör. Dop, vigsel och begravning är exempel på det. Troende eller inte – alla är välkomna att dela gemenskapen i någon eller några av de olika verksamheterna.

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Så här i juletid när jag inser hur litet jag ger av tid och pengar till mina medmänniskor utifrån det enorma behov som finns både här hemma och i hela vår värld, är det en tröst att veta att jag genom att välja att vara medlem i svenska kyrkan är med och stöder ett mycket viktigt arbete.

Karin Högberg, Stigsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel