Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand malde ner Häggenås

Härnösands SK låg under, men kom tillbaka mot Häggenås på bortaplan och kunde vända och vinna till sist med 2-1.
– Det var rättvist, vi tröttade ut dem i den andra halvleken och vann stabilt, sa tränaren Per Alenius efteråt.

Annons

Den första halvleken var jämn, men efter att hemmalaget inlett bäst tog gästerna över allt mer under den inledande halvleken. Men det var Häggenås som fick ledningen genom Emilia Svedberg efter en dryg halvtimme.

Men HSK gav inte upp och spelade fortsatt bra och varierat med både ett kreativt kortpassningsspel och lite längre bollar.

– Det gjorde att motståndaren tröttnade allt eftersom och gick mer eller mindre på knäna under den andra halvleken. Vi har visserligen ett ungt lag, men det gäller att ha tålamod i spelet, vilket tjejerna hade den här gången.

Härnösand utnyttjade ytorna och Häggenås fick mer eller mindre mest slå ifrån sig. Hade inte HSK varit så ineffektivt när chanserna dök upp, ja då skulle segersiffrorna ha blivit större.

I den 65:e minuten kvitterade Josefin Nygren på ett högt distansskott som dalade in i nät.

– Hon fick på en bra träff från långt håll och bollen smet in strax under ribban.

Matchvinnare blev Maja Ulén, sedan Sanne Pettersson vänt bort sin motståndare och levererat bollen till henne.

– Det här var en skön seger för oss, konstaterade Alenius vidare, som berömde hela laget den här gången. Det var kollektivets seger för Härnösand.

Division 2 Mellersta Norrland

Häggenås-Härnösands SK 1-2 (1-0)

H: Emilia Svedberg H: Josefin Nygren, Maja Ulén