Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand lägger ned program

Härnösands kommun lägger ned ett av sina gymnasieprogram. Det har skolnämnden i Härnösands beslutat. På så sätt följer man den gymnasieöverenskommelse som gäller mellan kommunerna i Västernorrland.

Härnösands kommun lägger ned El- och energiprogrammet på Härnösands gymnasium. Vid terminsstarten i hösten 2013 ställdes utbildningen in. Men nu läggs El- och energiprogrammet officiellt ned.

Det är skolnämnden i Härnösand som nu beslutat att helt ta bort denna utbildning. Bland annat för att uppfylla kraven i den överenskommelse som gäller mellan kommunerna om vilka utbildningar som ska arrangeras var. Enligt detta avtal ska inte Härnösands gymnasium inte ge El- och energiprogrammet.

Vidd förra terminsstarten antogs inga nya elever. Antal behöriga sökande var för litet.

Inför läsåret 2014/2015 finns det två behöriga sökande. Skolnämnden lovar att dessa elever kan få en plats i en grannkommun.