Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand kan få 30 nya jobb

Det är mycket troligt att landets största skolmyndighet, Specialpedagogiska skolmyndigheten, lägger både huvudkontor och ett regionkontor i Härnösand.

Det kan innebära ett trettiotal nya tjänster i staden.

Landshövding Gerhard Larsson räknar med att dessa nya arbetstillfällen hamnar i Härnösand i samband med att den nya myndigheten kommer igång den första juli i år.

- Vi överväger att flytta ett regionkontor från Umeå därför att vi gör ändringar och anpassningar i regionorganisationen. Om detta genomförs kan uppgifterna stämma att det blir en utökning med upp till så många arbetstillfällen, säger Greger Bååth, som bli generaldirektör för den nya myndigheten.

Gerhard Larssons förhoppning är också att drygt hälften av de 37 arbetstillfällen som försvinner från CFL i Härnösand kan räddas genom det arbete som pågår i samarbete mellan länsstyrelsen, kommunen och personal på CFL.

De nya tjänster som kan hamna i Härnösand handlar om specialisttjänster och funktioner som kräver långa utbildningar och erfarenheter. Däremot kommer det inte bli några nya administrativa arbetstillfällen i Härnösand.

- Vi slår ihop tre myndigheter som alla har administrativa funktioner. I dagsläget behövs inte fler administratörer, säger Greger Bååth.


Läs mer i torsdagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60