Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand HK får sin efterlängtade seriefinal på hemmaplan

Det behövdes en vinst borta mot svårspelade Strömnäs för att få chansen till en ren seriefinal hemma mot Gimonäs nu på lördag.
– Tjejerna fixade det här på egen hand, berömmer HHK-coachen Börje Westerlind.

Det krävdes även två poäng för att sätta tredjeplacerade Lillpite ur spel inför striden om avancemang till division 1. Då skulle en kvalplats uppåt vara säkrad.

– Det var synd att Malmberget valde att lämna walk-over till oss. Som det här HHK-laget spelar nu är jag rätt säker på att vi hade slagit dem med mer än de 10–0 vi fick nu, säger coachen Börje Westerlind efter bortamötet med Strömnäs under söndagen.

En match som inleddes lite segt av gästerna, så vid 5–4-ledning efter 13 minuter tog Westerlind time-out.

– Det här lagets framgångar under våren har varit avhängt på ett ambitiöst försvarsspel. Det var det jag påminde dem om – det räckte, säger Westerlind belåtet som fick se 14–7-ledningen i halvtid växa till 31–16 till slut.

Extra beröm delas ut till Ida Näslund, men Westerlind lyfte hela kollektivet.

Förutsättningarna inför den sista och helt avgörande matchen om seriesegern är att ett oavgjort resultat räcker för gästande Gimonäs (Umeå). De har 12 plusmål på Härnösand inför lördagens avgörande i Öbacka Sportcenter.

Läs mer: Efter helgens klara bortasegrar: Nu slåss plötsligt HHK om seriesegern

Läs mer: Viktig seger mot Lillpite: Nu har Härnösand tätkänning

Tabellen i norra damtvåan