Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Härnösand försöker tvinga bort hamnchefen"

Genom muntliga varningar försöker Härnösands kommun få bort hamnchefen Olle Johansson. Det hävdar Sveriges fartygsbefälsförening som nu hotar kommunen med stora skadestånd för brott mot MBL och LAS.

- Kommunen har försökt provocera fram en uppsägning av Johansson, hävdar ombudsman Tomas Sjöstedt på Sveriges fartygsbefälsförening.

Härnösands kommun har lagt ner stora investeringar i hamnen, bland annat byggdes hamnen med en så kallad roro-ramp för att kunna ta emot större fartyg. Enbart den kostade 25 miljoner.

Trots satsningarna har trafiken i hamnen minskat kraftigt. På senare tid har det riktats intern kritik mot hamnchefen Olle Johansson som också har fråntagits arbetsuppgifter. Numera jobbar han halvtid och kör bogserbåt i Norrbotten på den andra halvan.

Lars-Gunnar Hultin (v) är ledamot i kommunstyrelsen och har varit ledamot i hamnstyrelsen under den förra mandatperioden. Han är väldigt kritisk till hur frågan har skötts.

- Det är en orättvis behandling mot Olle Johansson. Kommunen har utsatt en kommunal tjänsteman för orättvisa beskyllningar. Olle har skött sitt jobb perfekt men problem är att kommunen inte har haft resurser att marknadsföra hamnen. Det kan man inte lasta honom för, säger Hultin.


Läs mer i torsdagens TÅ.OLA THELBERG
070-218 31 09