Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand den nya byggarbetsplatsen

Aldrig tidigare i Härnösands historia har det pågått en så livlig byggboom som i dessa dagar. Totalt satsas det över fem miljarder kronor.

Det nya superfängelset, järnvägstunneln under Murberget, bron över Älandsfjärden, breddningen av tunneln under Gådeåberget och Härnösands nya järnvägsstation har verkligen satt snurr på ruljansen.

Byggnationen av landets modernaste fängelse är inne i ett intensivt skede. Två miljarder kostar det är bygga landets rymningssäkraste fängelse med plats för 191 av landets farligaste fångar.

Ett 100-tal byggjobbare från hela landet är på plats. Själva byggytan är 23 000 kvadratmeter. Två sex meter höga murar ska skydda fängelset. Muren närmast själva bunkern mäter 400 meter och den större 1,1 kilometer.

Samtidigt går Ådalsbanan in i sin mest intensiva period.

- Nu är samtliga delprojekt längs Ådalsbanan i gång. Man kan verkligen säga att det är full fart som gäller de kommande två åren, säger Marie Lundquist, informatör på Ådalsbanan.

I september 2009 ska det nya fängelset stå klart och två år senare, i september 2011, öppnas trafiken på Ådalsbanan.OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67