Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand Boxningsklubb gästar Norrlandsserien No3 hos IFK Umeå

LÄSARTEXT
Norrlandsserien deltävling tre. Härnösand Boxningsklubb representerades av tre boxare varav två är debutanter. Först ut är Elis Zouaoui debutant i 36 kg där han möter Adam Ghazi.

Matchen börjar lugnt och Elis provar att jobba med rörelse och enkla slag som han bygger på under matchen. Han växer under ronderna vart eftersom nervositeten släpper. Elis gör en riktigt bra debut mot en rutinerad boxare från Umeå bk, och får 22 poäng.

Emina Hammarberg går ut som nr två, och blir historisk i vår klubb då hon är den första tjej som ställer sig i ringen med våra matchkläder. Emina får möta en Umeåboxare, som tävlar för IFK Umeå. Emina som är både kortare och lättare än sin motståndare, kämpar på och klarar sig bra. Hon jobbar med enkel grundboxning boxas bättre och bättre ju längre matchen lider, och får i sin första match 24 poäng.

Mellvin Söderlund går sin 4:e match och möter Robin Lodin från Sundsvall. Mellvin går in och gör en stark prestation, slår ut sina slag och börjar nu variera dem på ett bra sätt. Han garderar sig på ett bra sätt och har ett bra fotarbete, som han kommer ha nytta av i framtiden. Mellvin har en bra grundboxning som vi ska jobba vidare med.

Dessa tre matcher gett oss mersmak, då alla boxare undrar när nästa match är. Vi har ett bra flow i klubben och vi kommer nu träna mer för att förhoppningsvis stå ännu bättre till nästa deltävling. Vi hade även med oss fyra ungdomar som sparrades innan Norrlandsserien startade, och som tog över rollen som seconder till diplomboxarna i Härnösands BK. Dessa fyra gör det jättebra, förstärker boxarna i deras prestationer och jag själv kunde ta en mer överblickande roll i det hela och låta ungdomarna ta plats i ringhörnan konstaterar Martin Hällgren som även hade med sig Mattias Söderlund som ledare.

Uffe Grönlund 

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel