Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand BMK tog hem prestigepriset i den egna Öbackasmashen

Det brukar sluta med att antingen Bergsåker BMK eller IFK Umeå vinner priset "Bästa Klubb".
Den här gången snuvade dock hemmaklubben Härnösands BMK gästerna på titeln när Öbackasmashen 2016 slutsummerades.

Det kom hela 230 spelare från Arvidsjaur, Luleå, Umeå, Skellefteå, Östersund, Örnsköldsvik, Bergsåker, Hudiksvall och Enånger för att göra upp om de olika klassvinsterna.

Tack vare att Härnösand kan erbjuda hela 20 spelplaner under ett och samma tak, snurrade tävlingen på väldigt bra och det datorstyrda spelschemat hölls mycket väl.

Det blev stora framgångar för arrangörsklubben Härnösands BMK. Antalet unika medaljörer från HBMK uppgick till hela 29 stycken.

Två av dem tog dessutom fler än en medalj genom deltagande i flera klasser, systrarna Isabelle och Rebecka Näslund.

Isabelle vann både damsingel och mixeddubbeln i U17 samt damdubbeln i klass C. Rebecka vann singel och dubbel i U13.

– Vi gjorde en ovanligt stark tävling och extra roligt att många av våra nybörjare valde att delta. Det lovar gott inför framtiden, säger HBMK:s Henrik Strömberg.

-

Här är klassvinnarna som såg till att Härnösand även bärgade det åtråvärda priset som tävlingens Bästa Klubb.

Tävlingsklass: Joakim Olofsson HS U17, Ludvig Strömberg Mixdubbel U17, Isabelle Näslund DS och MD U17 samt DD C, Frida Brännlund DD C, Melvin Hammarstedt HD U9, Beppe Björkland HD U9, Rebecka Näslund DS och DD U13, Saga Strömberg DS U9, Stefan Nyberg och Ulf Sälg HD C.

Nybörjarklass: Elina Flodmark DS U13, Tina Samir DS U15, Alfred Könberg HS U15

***********************************************************************************************************************************************

Det börjades spela matcher redan klockan 09.00 på lördagsmorgonen, men det var först vid söndag mitt på dagen som det blev spel om guldmedaljerna.

För flera av deltagarna hade energin börjat sina vid den tidpunkten.

En av de som fick det hektiskt på slutet var Friska Viljors Nicole Franke.

– Det blev i stort sett tre matcher på rad nu, pustar hon efter det att hon förlorat mixeddubbelfinalen i U17 mot Härnösandsparet Ludvig Strömberg och Isabelle Näslund.

Nicole lottades ihop med Skellefteås Albin Andersson i mixedklassen.

– Vi spelade en tävling ihop för tre år sedan också, men det har ju hänt en del sedan dess, säger hon efter förlusten i två raka set (21-23, 12-21).

Nicole mötte Isabelle även i singelfinalen direkt efter semifinalen i Mixed, men där blev det aldrig jämnt (14-21 7-21).

– Den förlusten kan jag ta. Jag var mest nöjd över att ha tagit mig dit.

Någon match du var extra nöjd med?

– Den mot Luleås Hanna Eriksson. Henne brukar jag inte slå, men nu blev det 22-20, 21-14 till mig.

Från Friska Viljor noterar vi även att Ebba Arvidsson tog guldet i DD U11 och att det blev ett brons för Miranda Wallin i DD U9.