Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härnösand blandar flyktingar med asylsökande

Tidigare ansåg Härnösands kommun att det var viktigt att inte blanda asylsökande ungdomar med de som redan har fått uppehållstillstånd - men nu har de ändrat åsikt.

Nu tänker Härnösands kommun blanda ungdomar med och utan uppehållstillstånd.

- Detta för att de ungdomar som kommer inte ska behöva träffa nya vuxna lika ofta som man hittills gjort, säger Lisbeth Sander, tillförordnad socialchef.

Anledningen till att man tidigare inte velat blanda flyktingarna var att man utgick från att de som ännu inte fått besked mådde sämre. Det skulle påverka de ungdomar som kommit till Härnösand och fått uppehållstillstånd.

- Vi har tagit del av den erfarenhet som finns i Skellefteå. Och den säger att det går bra att bland de olika kategorierna. Det innebär att ungdomarna upplever en större trygghet eftersom de inte behöver byta ut den vuxna omgivningen lika snabbt, säger Lisbet Sander.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60