Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig musikmix i Nätra kyrka

Nätra kyrkas kyrkokör kallar sig för Mixturen. Söndagen den 10 december hade man mixat ihop en härlig musikafton. En musikalisk brakfest skulle man kunna kalla det.

Körledaren Marianne Skoglund hade 100 procent koll på allt vad som hände i kyrkan från 16.00 till 17.30. Mixturen med 11 herrar och 17 damer tindrade lika vackert som Betlehems stjärna gjorde för 2000 år sedan, när man sjöng julsångerna. Konserten inleddes á capella av Mixturen med ”Deck the halls”, varpå dirigenten Marianne Skoglund satte sig vid pianot och spelade Betlehems stjärna tillsammans med Lukas Johansson trumpet. Å så vackert trumpeten klingade i kyrkorummet.

Om julens glada budskap fick vi höra under andakten. Det materiella är inte så viktigt, utan ”All you need is love and a Swedish fika”, det vill säga allt man behöver är kärlek och en fika.

Vad tar jag mest med mig från konserten då jag åker hem i decembernatten? Jo de vackra solona. Linn Bodins solo ”Gå inte förbi”. Robert Sedins mäktiga tenorstämma i ”Helga Natt”. Jag trodde kyrktaket skulle lyfta. Konsertens absoluta höjdpunkt följdes sedan av ett mjukt varmt solo av Lukas Johansson flygelhorn ”My way”. Så kom ”Decembernatt” där Caroline och Robert Sedin höll oss i kyrkbänkarna på sträckbänken i fyra minuter. Jag höll på tappa andan.

Stilla Natt á capella av kören fick mig att känna mig så nöjd och fylld av ro då jag åkte hem. Jag hade fått vara med om en musikalisk upplevelse med Mixturen och de inbjudna solisterna Lukas Johansson trumpet, Ulrika Marcusson tvärflöjt och Johanna Marcusson cello.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel