Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hargin sexa i Kitzbühel

Annons

Mattias Hargin blev bästa svensk i dagens världscupslalom i Kitzbühel i Österrike. Han kom sexa. André Myhrer slutade på nionde plats.

Första åket var svårt. Andra, trots att backen både vattnades och saltades, var inte enklare. Men det spelade ingen roll för André Myhrer i dagens världscupslalom i Kitzbühel i Österrike.

Svensken, som var på 24:e efter första åket, klättrade rejält i resultatlistan och slutade på en nionde plats. Trots det var han inte nöjd med tävlingen i Österrike.

Klart att jag hade velat se en annan skylt när jag kom ner, sade han till SVT.

En anledning till besvikelsen var den svårbemästrade banan.

Ja, det var svårt. Tog ett tag att få ett grepp om underlaget. De jobbade hårt med att få ordning på det, men det är bara att ta för vad det är, sade Myhrer.

Bäst av svenskarna var Mattias Hargin med sin sjätteplats.

Vann gjorde tysken Felix Neureuther före norrmannen Henrik Kristoffersen och italienaren Patrick Thaler.

Markus Larsson och Axel Bäck försvann redan efter första åket.

I det första åket lyckades de svenska herrarna inte alls. Bäst lyckades Mattias Hargin, 1,83 sekunder efter ledande österrikaren Marcel Hirscher.

Det var riktigt svårt. Bland de oskönaste åk jag har gjort med ett så tidigt startnummer. Snön fastnade på glasögonen och det gick sjukt långsamt. Det var lite tråkigt, sade han.

André Myhrer gjorde flera misstag i sitt första åk och var 3,26 efter Hirscher i det täta snöfallet och i en svårbemästrad bana. Enligt det ursprungliga programmet skulle slalomtävlingen ha körts på söndag, men arrangörerna ville ge fartgrenarna bättre förhållanden.

Myhrer var kritisk till förändringarna.

Jag vet inte varför de tyckte att slalomtävlingen skulle flyttas, de visste att det skulle bli besvärligt i dag. Vi tränar lika hårt som alla andra, det fanns ingen anledning att ändra i programmet, sade Myhrer till SVT. Det kändes ganska bra ned till första branten. Där kändes det som om skidorna fastnade i snön. Det var ingen skön känsla. De har satt en ganska krävande bana. Det var helt klart tufft.

Mer läsning

Annons