Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hargin missade pallen i Bormio

Annons

Mattias Hargin fortsätter att övertyga i slalomvärldscupen. Men i Bormio räckte det ändå inte till pallen. Hargin, trea efter det första åket, tappade till en slutlig femteplats, en dryg sekund från segern.

Det var Mattias Hargins tredje topp 5-placering den här säsongen.

Felix Neureuther, Tyskland, vann tävlingen, 36 hundradelar före österrikaren Marcel Hirscher och 65 före Manfred Moelgg, Italien.

Hargin, som var 1,05 efter Neureuther, har haft en stark säsongsstart efter att de senaste vintrarna ha letat efter den riktiga toppåkningen. Huddingeåkaren var femma redan i premiären i Levi i mitten av november och följde upp med en andraplats i Val d'Isère två veckor före jul.

Jag har jobbat rätt mycket tekniskt de sista två åren för att det ska bli lättare för mig att åka. Nu är det lättare att ta sig ner på ett skönt sätt, då kan man blåsa på lite mer också, sade Hargin till TT i höstas.

Femteplatsen i Bormio gör att Hargin ligger trea i slalomcupen inför nästa tävling, i Adelboden i Schweiz på söndag.

Även André Myhrer, femma efter första åket, fick en motig resa ner i det andra åket. Ett stort misstag i början av banan kostade tid och Myhrer blev till slut nia. Axel Bäck blev 14:e.

Markus Larsson grenslade en käpp i det första åket och diskades.

Mer läsning

Annons