Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdare bedömningar ska ge fler mål

Annons

Hårdare bedömningar och en utveckling av fyrdomarsystemet.

Det är fokus för Peter Andersson, SHL:s nye domarchef.

Förhoppningen är att hårdare bedömningar ska ge fler mål, säger han.

Åsikterna har gått isär om den hårdare linjen under försäsongen. Till en början haglade utvisningarna och en del ansåg att det förstörde hockeyn.

Det har funnits åsikter, men det som är otvetydigt när man pratar med lagen nu är att alla tycker det är rätt. Det har börjat sätta sig, säger Andersson, tidigare domarchef på Svenska ishockeyförbundet.

Det är främst på tre områden som domarna ska bli hårdare jämfört med tidigare - slashing, fasthållning längs sargerna och interference framför mål. Det är inte första gången som det satsas på regelskärpningar - den här gången ska det hålla hela säsongen.

Det gäller att konstant utvärdera och finns det domare som inte följer det vi har sagt så är det mitt uppdrag att se till att vi gör det fullt ut, säger Andersson som också - med hjälp från NHL - hoppas utveckla fyrdomarsystemet.

NHL:s domarchef var tillsammans med toppdomaren Dan O'Halloran med under en samling i Gävle i augusti. Andersson är bland annat inne på att få ned antalet domarkonstellationer under säsongen.

NHL har haft fyrdomarsystemet längst så träffen gav väldigt mycket.

Mer läsning

Annons