Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård kritik mot dåliga bussar

Lösa elledningar, nerklottrad inredning, trasiga ryggstöd, störande fläktar, slitna säten och ingen air-kondition.

Det möter resenärerna på busslinje 201 mellan Härnösand och Sundsvall.

Nu har de tröttnat.

- Jag uppmanar alla medresenärer att vi inte ska finna oss i en så dålig kvalite, vi måste säga stopp, säger Härnösandsbon Per Simonsson, skogsekolog på SCA.

Per Simonsson försöker busspendla så gott det går, framförallt för miljöns skull. Men bussarna som han åker med håller inte måttet, anser han och får medhåll av andra resenärer.

- Jag har klagat men inget händer, säger han. Det är ju rent bedrövligt att man trafikerar med stadsbussar som har felvända säten. För Härnösand är det jätteviktigt att vi har bra kommunikationer nu när så många arbetspendlar, säger Per.

Beställare av trafiken är Landstinget i Västernorrland. Uppdraget att ordna trafiken ligger hos Länstrafiken som väljer entreprenör, i det här fallet Busslink. Kritiken är känd hos Länstrafiken som inte vill kritisera entreprenören.

- Problemet är vandalisering som entreprenören drabbas av och omgående åtgärdar, det visar våra kontroller, äger Per Eriksson på Länstrafiken.

Eriksson menar dock att busstypen är godkänd för regiontrafik.

- Påståendet att det är stadsbussar är felaktiga, säger Per Eriksson.Läs mer i lördagens TÅ.OLA THELBERG
070-218 31 09