Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård kamp om den andra finalplatsen

Annons

Schlagerveckan i Linköping har nästan bara handlat om storfavoriten Sanna Nielsen. Men två finalbiljetter ska delas ut på lördag och konkurrensen om den andra är stenhård.

Sällan har en artist varit så stor favorit att ta sig direkt till Melodifestivalens final som Sanna Nielsen. När sångerskan sjöng sin rysningsframkallande ballad "Undo" under fredagens genrep belönades hon med kvällens högsta jubel.

Men sen då?

Flera utmanare

The Refreshments har seglat upp som en rejäl utmanare hos oddsbolagen. Med hjälp av en halv raggarbil och uppseendeväckande boots fick de publiken i Linköping att tända till. När TT får tag i dem är de ovetandes om det nyvunna favoritskapet.

Det låter underbart, det var mer än vad vi kände till, säger frontmannen Joakim Arnell.

En annan utmanare är Panetoz, vars poplåt "Efter solsken" ska sprida glädje genom tv-skärmarna. Men gruppen har haft två problem under veckan: Frontmannen Pa Modou Badjie har haft problem med rösten och koreografin har inte suttit som den ska.

Han tog kortisontabletter en timme före uppträdandet, så det underlättar. Det kommer att bli bra i morgon, han kommer ta kortison då också, säger bandmedlemmen Nebeyu Baheru.

Abba och Herreys hyllas

Förutom de åtta bidragen bjöd genrepet på toner från förr. Det är 30 år sedan som bröderna Herreys vann Eurovision Song Contest med sin svängiga dänga "Diggi-loo diggi-ley" och det uppmärksammades med en mellanakt med Sean Banan. Även Abba, som fick sitt stora genombrott när de vann tävlingen i Brighton med "Waterloo" för 40 år sedan, hyllades.

SVT:s produktionsteam kan dock inte räkna med några hyllningar. Poptrion JEM:s framträdande drabbades av tekniska problem och en av violinisterna i Mandas nummer hann knappt få på sig sin pjäxa förrän låten sattes igång. Däremot verkade programledarna Nour El Refai och Anders Jansson mer bekväma än under den första deltävlingen i Malmö.

Vi känner oss lite tryggare, det gör vi. Vi har fått göra ett program och har utvärderat det så det blir nog bättre och bättre under resans gång, säger Anders Jansson.

Mer läsning

Annons