Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här snurrar och svänger det

Elever och personal från särskolor i Sollefteå, Kramfors Härnösand och Örnsköldsvik samlades på onsdagen i Sollefteå för att ägna hela dagen åt rullstolsdans.

I tre olika pass dansade man i Vallaskolans idrottshall och det gick inte att ta miste på den glädje de dansande upplevde.

Rullstolsdansarna från de fyra kommunerna i Ångermanland träffas en gång om året och där emellan dansar de på hemorten men då i mindre grupper.

- Det blir en helt annan känsla när det är många som dansar, säger Ubbe Byström, från särskolan i Kramfors.

Vid en första anblick kan det se ut som om personalen dansar medan barnen sitter passiva i sina rullstolar men då missar man leendena, minspelet och den glädje som förmedlas.

Gruppen inledde dagens första danspass med sällskapsdans av mer traditionell karaktär och övergick sedan till egna danser de skapat till modern musik.

- För barnen ger dansen mycket för deras tidsuppfattning och rumsuppfattning, säger Ubbe Byström.

- Det ger också närhet och glädjen att få göra saker tillsammans med andra är viktigt för de här barnen som vi annars jobbar mycket individuellt med.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78