Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här ska nya förare utbildas

Utbildningsföretaget Yrkesakademin har etablerat sig på Hågestaområdet i Sollefteå. På måndag inleds den första utbildningsomgången av arbetsmaskinsförare.

Annons

Med Yrkesakademin har det statliga utvecklingsbolaget Vasallen AB fått in ytterligare en hyresgäst i det tidigare regementsområdet på Hågesta. Det privata utbildningsföretaget, med huvudkontor i Falun, hyr lokaler i gamla panncentralen.

– Vi har hyrt drygt 200 kvadratmeter med möjlighet att senare gå upp till det dubbla, berättar Lars-Gunnar Bodell, som arbetar med fastighetsplanering inom Yrkesakademin.

Företaget bedriver en lång rad utbildningar på 45 orter i hela landet. Etableringen i Sollefteå gäller i första hand arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av arbetsförmedlingen.

– Till att börja med kommer vi att ha två lärare anställda i Sollefteå. Sen kan det bli aktuellt att utöka beroende på hur det hela utvecklar sig.

En av de lärare som på måndag tar emot den första kullen elever är Hasse Kjellström. Han och hans kollega ska ansvara för utbildningen av förare till grävmaskin samt hjul- och grävlastare.

– Starten blir lugn där vi får 20 elever i en förberedande utbildning som sträcker sig över 4 veckor. 12 av eleverna kommer sedan att vidareutbildas 12 till 16 veckor. De elever som inte kommer med där har möjlighet att delta i nästa utbildningsomgång som börjar till sommaren, säger Hasse Kjellström.