Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här ska det byggas nya hyreshus

I början på decenniet revs det hyreshus lite varstans i Sollefteå kommun. Men nu verkar det ha vänt. På Källstavägen i centrala Sollefteå, vill företaget Cleverhouse bygga nytt. Det handlar om cirka 30 lägenheter.

Cleverhouse har flera projekt på gång i hela landet. För att avgränsa något har de bestämt sig för att satsa på 42 olika områden och Sollefteå är på plats 22 på prioriteringslistan.

På de sex första orterna på listan har man redan börjat bygga och det ska där vara inflyttningsklart till våren. Dessutom finns Örnsköldsvik med på listan.

När det kan bli aktuellt med inflyttning i Sollefteå är oklart ännu. Rent praktiskt hinner man med en byggstart i höst, detta under förutsättning att husen placeras som de tidigare hyreshusen stod. I annat fall måste man föra en ny detaljplan och det tar cirka tre månader.

Vad Cleverhouse vill bygga är mellan 20 och 40 lägenheter, tvåor och fyror. Totalt handlar det om 2900 kvadratmeter.Läs mer i fredagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68