Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan du se Modos matcher i SCA-cupen – det ser experten fram emot: "Oerhört spännande att få se stjärnvärvningarna"

 
SCA-cupen 2020
Visa alla artiklar

Den klassiska turneringen SCA-cupen kommer tillbaka, något senare än vanligt som följd av coronapandemin.
För sjunde året i rad sänder vi Modos möten med de hockeyallsvenska konkurrenterna, med tre heta derbyn.
– Jag hoppas få se känslor och prestige och det här är ju en turnering med tre stekheta derbyn, säger Allehandas Pelle Hägglund.

Den 16 september inleds den 47:e upplagan av klassiska försäsongsturneringen SCA-cupen, där Modo möter Björklöven i den första matchen och därefter spelar match två och tre mot Mora och Timrå på fredag respektive lördagen.

Och som traditionen bjuder kan du se två av Modos matcher hos Allehanda, när vi sänder totalt fem av turneringens matcher. Turneringen avslutas på lördagen med det heta derbymötet mellan Modo och Timrå.

En av dem som kommer dyka upp i rutan under SCA-cupen är Pelle Hägglund som bevakat Modo i över 30 år.

Det har varit ett minst sagt speciellt år med pågående pandemin och SCA-cupen spelas senare, och om det är publik blir det med färre än vi är vana vid. Många kommer därför se matcherna via våra sändningar istället för på plats. Vad kan folk förvänta sig av årets tv-sändningar?

– Man kan förvänta sig hög klass på sändningarna precis som tidigare år och vi kommer att ha ett team på plats som kommer att göra allt för att SCA-cupen ska bli en nära upplevelse även nu när cupen genomförs med begränsad publik, säger Pelle Hägglund.

Förra året slutade just Modo som segrare av cupen, för femte gången i historian. I år ser Pelle Hägglund fyra starka lag som ställer upp i turneringen och därefter går in i Hockeyallsvenskan bara några veckor senare.

– Mora är spännande och revanschsuget efter magplasket i fjol och hoppas Johan Hedberg ska vända skutan. Modo är ett nybygge med många klasspelare, Timrå har fått behålla stjärnorna och dessutom fyllt på med ännu mer spets vilket innebär att det inte räcker längre att bara hålla koll på Dahlén-kedjan. Men Björklöven är favoriter i SCA-cupen och man är det i Hockeyallsvenskan. Per Kenttä har byggt ett lag som många anser ska gå upp i SHL. Det tror jag också.

Vad hoppas du få se under turneringen?

– Jag hoppas få se känslor och prestige och det här är ju en turnering med tre stekheta derbyn, det här är matcher som kommer att sätta agendan inför fortsättningen.

Vad kommer du följa extra noga vad gäller Modo under SCA-cupen?

– Då det gäller Modo ska det bli spännande att se hur långt Ville Nieminen kommit med lagbygget, om han börjar få pusselbitarna på plats. Sedan ska det bli oerhört spännande att få se stjärnvärvningarna Aaron Gagnon och Frank Corrado som debuterar för Modo under SCA-cupen.

Hur tror du att Modo står sig gentemot de andra lagen?

– Bra, tror jag, men det är många nya spelare, det är nya röster i båset och fem nya spelare är inte vana vid stor rink. Hur som helst ska det bli oerhört intressant att följa årets upplaga av SCA-cupen, den kanske mest ovissa någonsin.

Här är matcherna vi sänder från SCA-cupen

Onsdag 16 september: Timrå–Mora, 19.00

Fredag 18 september: Björklöven–Timrå, 16.30

Fredag 18 september: Mora–Modo, 20.00

Lördag 19 september: Mora–Björklöven, 14.00

Lördag 19 september: Modo–Timrå, 17.30

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på allehanda.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter.