Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här har du Härnösands bästa utsikt

Nu är det nya vackra utsiktstornet på Vårdkasen äntligen invigt. Från tornet som är byggt i tre plan har man stadens bästa utsikt.

För den som så önskar går det fint att åka hiss upp för att njuta av vyn. Det är hissen som gjort att invigningen dröjt.

Nu har kommunen hittat en lösning på hissfrågan. Hissen är öppen men bara visas tider. Mitt i natten är hissen inte tillgänglig. Invigningen firades på lördagen med öppet hus i Vårdkasstugan och invigningen av tornet. Det blev fika och korvgrillning, dirtbikeuppvisning och en tipsrunda för barnen.

Vårdkasens nya utsiktstorn invigdes inför en större samling entusiaster ifrån Brännans Alpina, barnfamiljer, unga och gamla Härnösandsbor. Invigningstal hölls av Fritidsförvaltningens representant Bertil Eriksson tillsammans med Härnösandshus Bertil Wiklund.

Ett drygt hundratal kom och fikade och deltog i aktiviteterna som erbjöds.

Hela anläggningen med torn, renovering av Vårdkasstugan och nya nedfarter och en upprustning av kringområdet har kostat omkring 5 miljoner.

/Allehanda.se