Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här gör William Nylander sitt första mål i NHL

Han behövde fyra matcher på sig.
Nu har William Nylander blivit NHL-spelare "på riktigt".
Mot Ottawa kom det första målet för 19-åringen.

På skottdagen gjorde William Nylander NHL-debut, mot Tampa Bay. I natt, lördag, spelade han sin fjärde match i ligan när hans Toronto Maple Leafs, när Ottawa Senators kom på besök i det stekheta Ontariomötet.

Gästerna från den kanadensiska huvudstaden tog ledningen med 1–0 genom Bobby Ryan men bara ett par minuter senare lyfte taket i Air Canada Center, när hemmalaget kvitterade.

Läs mer: I natt gjorde William Nylander debut för Toronto i NHL

Klockan stod på 9.27 i den första perioden när William Nylander presenterade sig på allvar för sin hemmapublik. Nylander rafsade åt sig pucken efter en tekning och sökte sig in mot mitten innan han med ett välplacerat skott satte 1–1.

Karriärens första mål för den tidigare Modoforwarden – men knappast det sista.

Än så länge återstår dock en bit innan han är uppe i sin pappas siffror. Michael Nylander gjorde 679 poäng på 920 matcher i NHL, för sju olika klubbar.

Matchen vann dock Ottawa efter att ha vänt 1–2 till 3–2 i tredje perioden.

Läs mer: Förre Modospelaren hyllas av tränaren efter NHL-debuten

Som en extra twist på hela historien kring William Nylanders premiärmål står Brooks Laich, 32-åringen som assisterade Nylander till målet.

Samme Laich som 2009 spelade fram Michael Nylander till dennes sista mål i NHL.

Sju år senare hjälpte han nu alltså nästa generation Nylander.

– Jag vet inte om det gör mig till kusin eller farbror, säger Laich till Toronto Sun och skrattar.

– Jag minns mitt första mål och för William, vilket speciellt ögonblick det är. Hans pappa var en speciell spelare också, det finns många likheter mellan dem. William kommer att bli en stor spelare i den här ligan, fortsätter Laich.