Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här avgör Bergman för Härnösands FF

Robin Bergman har alltid varit en vass målskytt.
Men inte hittat rätt hos sin nya klubb Härnösands FF, men i nyckelmatchen mot Mariehem slog han till - två gånger om när laget vann med 3–0.

– Förbaskat skönt att jag äntligen fick göra mål, viktigast dock att vi också lyckas vinna matchen.

Nyförvärvet från Kubikenborg har varit bra i många av HFF:s matcher, men inte lyckats spräcka målnollan.

På MSK Arena i Umeå kom islossningen. forwarden gjorde både 2–0 och 3–0.

– Båda mina mål var ganska likartade, vid det första kom jag fri och kunde placera bollen och när jag gjorde det andra blev ju målet mer eller mindre tomt efter att deras målvakt missat utrusningen.

Här har onekligen Härnösand ett sparkapital, för Bergman hann också med att pricka stolpen efter paus när det lossnade målmässigt för honom.

– Klart jag borde ha gjort flera mål än de två som kom nu, men någon press från mig själv har jag inte haft.

Ändå var det Johan Ödmarks skott i farten, efter att HFF-mittfältaren dribblat bort två-tre motståndare och oannonserat klippt till med vänsterfoten, som gav Härnösand luft under vingarna. Ahmed Al-Fadli i Mariehemsmålet kunde bara se bollen gå in vid hans vänstra stolpe.

– Det kändes viktigt på alla sätt, efter det blev ju Mariehem tvunget att flyta fram laget och det gav oss bättre ytor, konstaterade HFF-tränaren Patrik Jonsson.

Ödmarks mål gjorde att matchen öppnade upp sig, under den första halvleken spelade Härnösand med ett lågt lag och inväntade spelvändningar. Även Mariehem var lite försiktigt så de första 45 minuterna var väldigt chansfattiga.

Både Nick Scharkowski och Robin Bergman hade dock var sitt hyggligt läge som sumpades. Mariehem blixtrade till två gånger om i halvlekens slutskede, men då stoppade målvakten William Amamoo dels ett friläge och en vass hemmahörna där han hindrade bollen att gå in i det ena krysset.

– Det kändes väldigt avgörande för matchens fortsättning att William räddade oss där.

Många av Härnösandsspelarna var bra för dagen, givetvis Robin Bergman, som ofta var farlig i motståndarboxen. Johan Ödmark, också nyttig, inte bara för sitt mål, hans dribblingar öppnade ofta upp i offensiven. Målvakten William Amamoo, klev fram när det behövdes. Christoffer Simensen, yttermittfältare och ytterbacken Niclas Bönström, båda på HFF:s vänsterkant, var de två som låg bakom den mesta offensiva försöken före paus. Även Fredrik Nilsson, för dagen mittback var också stabil.