Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är våra högsta drömmar

Västernorrlänningarna drömmer om att få ett jobb - och att möta gud. Det visar en kartläggning av svenska folkets drömmar.

För femte året i rad har svenskarnas livsdrömmar kartlagts och på onsdagen presenterades resultatet. Förutom ett friskt liv drömmer vi om sinnesro, frihet och att bli ekonomiskt oberoende. Om vi fick välja en superkraft skulle det vara att komma ihåg allt vi ser och läser.

I Västernorrland drömmer man dessutom, i större utsträckning än i övriga Sverige, om att få ett jobb, möta gud och att bli känd. Jämtlänningarna drömmer i högre utsträckning om att få bättre balans mellan jobb i fritid, medan norrbottningarna drömmer om att bli snyggare.

Drömbarometern är gjord av TNS-Sifo, på uppdrag av Lotto och Svenska spel, och totalt intervjuades 6 283 personer i landet. Varav 301 personer i Västernorrland.