Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Sveriges nästa storstjärnor – enligt Wolfgang Pichler

Anna Magnusson och Linn Persson - det är svenskt skidskyttes två nästa stjärnor, i alla fall enligt Wolfgang Pichler. – Vi har ett lag i världsklass om två år, säger tränaren till TV4 Sport.

Hon är född i Piteå men har bott i Hemmingsmark och Sollefteå innan hon flyttade till Östersund för att satsa mot skidskyttehimmelen under Wolfgang Pichlers beskydd. Anna Magnusson fyller 21 i år och är en av Sveriges mest lovande skidskyttar.

– Man har ju hört att han är stenhård och en demontränare, så det är klart att man blir lite fundersam själv då i början. Men det har gått jättebra och det är ett inspirerande gäng, säger Anna Magnusson om Pichler till TV4 Sport.

LÄS MER: Dubbla VM-medaljer till Sverige – Öberg vann, Magnusson trea

Jämnåriga Linn Persson, SK Bore, som också bor i Östersund drillas hårt av Pichler nu tillsammans med Persson. De båda talangerna förväntas bli starka konkurrenter mot de stora nationerna på internationell nivå.

– Jag vet att man måste träna mycket. Om man vill ha resultat är det en lång väg, att gå, jag visar dem den långa vägen. Det finns inga genvägar, säger Pichler och fortsätter:

– Om de fortsätter att träna som de gör kommer de att klara det. Vi kommer att ha ett lag i världsklass om två år, de kan göra det.

LÄS MER: Speciell vecka för skidskytten Torstein Stenersen – gör VM-debut hemma i Norge för Sverige

Linn Persson fick sitt genombrott för den stora svenska publiken när hon sköt 19 av 20 möjliga träffar i världscupdebuten i Östersund och tog en fjärde plats i singelstafetten med Tobias Arwidson. Nu är förhoppningarna på att hon är Sveriges nya stora stjärna stora. Samtidigt känner Persson av pressen av att sporten behöver en fixstjärna.

– Det hade varit skönt att ha någon som Helene Ekholm framför sig så man vet att man kan göra ett dåligt resultat utan att någon riktigt tänker på det, säger hon till TV4 Sport.

LÄS MER: Lindström slår i underläge i VM – här är hela truppen