Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Markus Näslunds lyxbygge mitt i Ö-viks hamn: "Ett unikt läge"

Efter hockeykarriären – nu ger sig Markus Näslund in i fastighetsbranschen på hemmaplan. Bara några meter från havet ska han bygga lägenheter som beräknas stå färdiga för inflyttning i mitten på 2019.

TV: Markus Näslund berättar om sina planer.

– Det är en otroligt fin plats, säger Markus Näslund, som befunnit sig utanför rampljuset i Örnsköldsvik sedan han klev av som general manager i Modo Hockey.

Markus har stora och långsiktiga fastighetsplaner i Åre i Jämtland – och nu sätter han ned fötterna även hemma i Örnsköldsvik.

Och han gör det inte på vilken plats som helst.

Några meter från havet – i inre hamnen – ska Peab uppföra mellan 30 och 40 lägenheter på den mark som Markus Näslund köpt.

Läs också: Häng med när Foppa och hans familj premiärkör nya monsterbåten: "Chockad av vad Peter skaffat"

Huset där bland annat Strandkaj 4 en gång låg har Markus Näslund köpt av Martin Nordin, koncernchef i Fenix Outdoor. Det andra huset, som också ska rivas vad det lider, är i dag en loppis.

– Jag kan inte svara på när det är dags att riva husen. Jag vet inte om detta är sista säsongen för loppisen.

Markus Näslund säger att husplanerna är ett resultat av att han fick chans att köpa före detta Strandkaj 4 av Nordin, och att han anser att det behöver fräschas upp på den yta där de gamla husen ligger.

Läs också: Så mycket dyrare har lägenheterna blivit på fem är – snittpriset i Örnsköldsvik nära miljonen

– Inte kan man säga att det här ser så roligt ut, säger Markus och pekar på det som en gång var en restaurang.

– Det växer gräs inne i huset som sticker ut genom väggarna. Och inne är det helt utblåst efter en brand.

Markus Näslund säger att han uppskattar möjligheten att nu få chansen att bygga i sin hemstad, där exempelvis Peter Forsberg gjort flera stora investeringar.

– Jag ser det absolut inte som någon tävling mellan oss. Jag vill däremot visa att jag gillar Örnsköldsvik och att jag tror på den här staden. Framtiden ser positiv ut.

När de båda husen är rivna, som finns på platsen i dag, ska det byggas en stor kropp med två separata bostadsdelar, med vardera mellan 15 och 20 större lägenheter.

– Det blir mest treor och fyror, men det ska bli några mindre lägenheter också. Det känns som om det fortfarande finns ett sug efter lägenheter i Örnsköldsvik.

Den del av bygget som förbinder de båda kropparna med lägenheter kommer att bli restaurang – och möjligen något ytterligare.

Bostadsdelarna kommer att bli fem våningar höga, vilket skickar upp totalhöjden inte så långt ifrån Arkens.

– Det känns spännande att få komma igång på allvar med projektet. Jag har hållit på med det i ett och ett halvt år, säger Markus.

När arbetet med detaljplan är avslutat kan spaden sättas i marken. Exakt när det blir är för tidigt att säga, men planerad inflyttning är knappt tre år borta; i mitten av 2019.

Vad kan du säga om kostnaden för bostadsrätterna?

– Det är för tidigt att säga nåt om det. Men vi ska inte snåla, förhoppningen är att det ska bli en uppskattad byggnad som Örnsköldsviksborna gillar.

Läs också: Markus Näslunds planer hyllas på Facebook.