Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är läsarnas hyllningar till sina kvinnliga förebilder

Vi bad läsarna att nominera sina kvinnliga förebilder.
Här är alla hyllningarna.

Paulina West, Nordingrå

"Paulina är tjejen som kan klara allt! Hon och hennes man har drivit en mjölkgård tillsammans där det ena efter de andra har gått emot dem, mjölkpriset, strulande traktorer och vajrar, men Paulina kämpar alltid på och har ett leende på läpparna varje gång man träffar henne. Innan de fick sin son var Paulina även deltidsbrandman och kunde jonglera både det och bondelivet galant, och nu med sonen Pontus är hon världens bästa mamma till honom.

Nu den senaste tiden har de fått lägga ner sin mjölkproduktion och gått över till kött, så Paulina förtjänar all uppmuntran som går efter allt kämpande och slit för de åren. Paulina är verkligen en förebild för mig, men troligtvis även för många fler. Love you!"

Nathalie Sjölander

---

Viktorija Makejeva, Örnsköldsvik

"För att hon är en fantastisk vän och människa. För att vi tillsammans står upp för kvinnors rättigheter och anser att kampen inte är över än vad gäller ett jämställt samhälle. Det är fantastiskt att ha en underbar vän att prata med och finna hopp hos."

Jennifer Lundquist

Läs också: Runa brinner för bättre integration

---

Annica Jonsson, Bonässund

"Annica är som en stor stöttepelare. Hon lyssnar, stöttar och finns alltid där för en. Hon är en kvinna med vilja och mod. Hon är hård med väldigt rättvis, med hjärtat på rätta stället. Man känner sig alltid trygg i hennes närhet. Hon är som en extra mamma. Hon är en fantastisk medmänniska och vi älskar henne så! Hon är mer än guld värd!"

Linnéa och Alice Berggren

---

Katja Rajalin, Bredbyn

"Jag vill nominera Katja på grund av många små men betydelsefulla anledningar.

Hon har på ett roligt men professionellt sätt handlett mig på min praktik inom hemtjänsten. Vi har pratat både allvar och roligheter. Hon har visat mig hur man på trevligt med effektivt sätt hjälper människor hemmavid. En människa med ett stort och varmt hjärta. En riktig förebild för mig då det gäller min fortsättning inom vården. Trots den stora ålderskillnaden så har jag funnit en riktigt fantastisk vän!"

Alice Berggren

---

Caroline Sigge Sjödin, Bredbyn

"Caroline, energigivaren nummer ett. Hon har ett otroligt stort hjärta. En riktig ängel och en stor förebild i mycket. Hon får den tråkigaste stund att bli en av de bästa med hennes närvaro. Vi älskar henne så!"

Alice & Linnea Berggren

---

Gun-Marie Östlund, Arnäsvall

"Hon brinner för att leda gympa med Friskis & svettis. Hon sprider glädje på sina pass. Hon är en bra förebild för att allt är möjligt när man är +60. Hon har även ett stort hjärta för djur. Hon är bara bäst."

Carola Tillqvist

Läs också: Gun-Marie hyllas som kvinnlig förebild: "Hon är bara bäst"

---

Gun-Marie Östlund, Arnäsvall

"Hon är en injektion för alla går på hennes seniorpass på måndagar, onsdagar och Fredagar på Friskis & svettis i Örnsköldsvik."

Eivor Granqvist

---

Suvi Nyström, Härnösand

"Jag vill hylla min mamma Suvi Nyström för att hon helt enkelt är den bästa mamma och vän som man kan ha. Hon finns där i vått och torrt. Vi älskar dig."

Katja Nyström

---

Karin Sörlle, Örnsköldsvik

"Hon är inte bara min mamma, utan även min största inspirationskälla tack vare sin kreativitet, sin ödmjukt starka självkänsla, intelligens och empati. Jag är evigt tacksam att hon finns."

Magdalena Sörlle

---

Moder Theresa

"Hon gjorde vad hon kunde och mer där till. EMPATI."

Roger Berg

---

Christina Nordeman, Kramfors

"Hon är. Bäst!"

Hans Westin

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"En fantastisk kvinna som med sitt engagemang i olika sammanhang, inspirerar alla i sin omgivning! En verkligt god granne och vän! Att få nominera henne är en sann ära och ett självklart val!!!"

Åsa Vestman

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"Gull-Britt är den mest fantastiska glädjespridande person jag känner. Med sitt varma sätt sitt glada leende och det enormt engagemang hon har andra människor ger mig sådan inspiration som inte går att beskriva. Gull-Britt är helt enkelt bäst. Sånna som hon växer inte på träd därför förtjänar hon denna hyllning."

Marie Pettersson

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

För att hon är en kvinna som tänker på alla! Ställer upp i ur och skur! Och är en fin vän.

Elna Eriksson

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"Hon är en snäll och omtänksam människa som bryr sig mycket om andra."

Daniel Nilsson

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"En fantastisk kvinna. Alltid ett glatt humör, En vän man kan lita på. Även när det blåser kalla vindar. Alltid redo för en hjälpande hand."

Kerstin Edström

---

Linda Frölander, Kornsjö

"Linda har verkligen världens största hjärta. Hon arbetar som jourhem åt kommunen, har fostrat både sina egna och andras barn till perfekta vuxna med sunda värderingar . Hon sköter sitt hem som den perfektionist hon är och välkomnar alla på något nybakat och kaffe. Utöver alla åtaganden hon har så tränar hon även Solängets mest framgångsrika amatör hästar. Linda är mamman med stort M, kvinnan med stort K och vännen med stort V. Det finns ingen som Linda och hennes familj."

Elin Arnmark

---

Charlotte Eriksson, Sandöverken

"Hon är min älskade fru och på sin fritid åker hon och hjälper gamla människor!"

Mats Eriksson

---

Alejandra Lopez, Skärholmen

"Hon är den starkaste personen jag vet. För att hon har en otroligt drivkraft att kunna övervinna livets hinder gång på gång.

För att jag vet att trotts att hennes dotter fick en diagnos och att hon kort därefter blivit änka i 33 års ålder kommer att lyckas med alla sina mål och gå vidare med sina underbara döttrar. Bli lycklig och fullständig."

Mariana Ramsel

---

Gun Lidgren, Härnösand

"Hon trots sina 85 år reser, går på middagar, jazz, teater och andra aktiviteter samtidigt som hon ringer nästan varje dag och frågar hur det är och när hon ska bjuda mig på lunch. Hon är fantastisk och har alltid ställt upp hela livet."

Olle Lidgren

---

Elisabet Forsberg, Domsjö

"Att hon är min stora kärlek. Ställer upp i vått och torrt även när det går tungt."

Dan Forsberg

---

Carina Andersson, Bjärtrå

"Jag vill hylla min mamma som lider av sjukdomen MS. Hon är så stark, omtänksam och fantastisk på alla vis. Hon ställer alltid upp och ger allt av sig själv till sina nära trots sin svåra sjukdom. Hon är min största förebild!"

Jessica Laurila

---

Anita Landen, Långroudden

"En eldsjäl för de demenssjuka i Västernorrland och hela Sverige."

Maud Westin

---

Runa Ödlund, Härnösand

"Runa har så länge och engagerat arbetat för integration, kultur, delaktighet och hälsa i Härnösand och i länet. Hon har Västernorrlands största hjärta och en engagemang som matchar vilken vindkraftspark som helst i styrka."

Anneli von Wachenfeldt

---

Dagny Carlsson

"Denna 103 åriga kvinnliga bloggerska med humor, klarsynthet o glimt i blicken ger oss andra framtidstro. Kvinnor kan även om man är över 100 år."

Sally Österlund

---

Inger Näslund, Örnsköldsvik

"Hon är min mamma. Med åren har jag förstått mycket hon gjort för oss barn och nu även barnbarn. Under 60- och 70-talet när vi växte upp var hon både mor och far, eftersom pappa veckopendlade till kraftverken han var med och byggde."

Susann Persson

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"Mamma har trots många tunga händelser och besked alltid stått upprätt och spridit positiv energi omkring sig. Hon ser motgångar som erfarenheter och växer av dem. Hon står vid vår (barnens och barnbarnens) sida i vått och torrt! Utöver detta hjälper hon ofta sina vänner och finns där för dem dygnet runt! Min mamma har en förmåga att se alla och värdera alla människor lika. Många är de människor mamma glatt och lyft med sitt engagemang i olika föreningar. Alla resor hon arrangerat och festligheter hon ordnat för andra!

I maj fyller mamma 70 år och det skulle vara fint att kunna uppmärksamma henne och ge henne tillbaka av all den energi och det solsken hon visat oss alla genom åren!

Alla skulle få ha en mamma som min!"

Sonia Tilly

---

Jonna Jinton, Grundtjärn

"Hon har gjort så mycket. Flyttat från en storstad till en nästan utdöende liten by i Ångermanland. Startat firma och kunnat leva på sina egenskapade arbetsuppdrag så hoppet är att denna by kommer fortsätta behålla sina kvarvarande boende och förhoppningsvis öka folkmängden."

Stig Grenvald

---

Ann-Margreth Kärrlander, Bollstabruk

"Mamma är den starkaste, mest generösa och godhjärtade person jag känner!

Hon har varit med om mycket - skilsmässa följt av att jag blev påkörd som 9-åring och fick tillbringa 11 veckor på sjukhus, fått diagnosen KML (Kronisk Myeloisk Leukemi), många närståendes frånfälle inom relativt kort tid och en massa annat, men hon står alltid stark! Är alltid positiv och ställer alltid upp för sina nära och kära. Säger aldrig ett ont ord om andra människor, utan försöker alltid se gott i alla. Pedagogisk till max!

Är det nån människa jag vill vara som, så är det som min mamma!"

Ulrika Persson

---

Anneli Bergqvist, Härnösand

"Hon är en som alltid tänker på oss andra. Trots att hennes pappa nyligen gått bort och hon har en mamma som är sjuk, så finns hon alltid där för sina barn och för sin man. Hon är grym på det hon jobbar med och brinner för det, men när hon är hemma så är de hennes familj hon brinner för."

Malin Svensson

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"Hon är omtänksam, ställer alltid upp om någon behöver hjälp. Tänker mer på andra än sig själv."

Eva Ström

---

Johanna Lundström, Örnsköldsvik

"Hon är otroligt begåvad, klok, vis med ett stort hjärta. Hon är en förebild på otroligt många plan. Hennes engagemang för ensamkommande, hennes musikalitet, hennes Spoken-words, hennes djupa insikter tro och liv som hon publicerar på bl a "Viktigt på riktigt" och hennes Instagram-konto."

Björn Westerlund

---

Tova Norlund, Varvet

"Tova har alltid varit utstött för att hon är sig själv, men hon har alltid varit stark även om hon ibland stått ensam. Jag vill att hon ska veta hur mycket jag uppskattar henne och vår vänskap. Hon är bäst!"

Jenny Schäder

---

Anna Eklund, Bjästa

"Hon är otrolig. Sköter allt hemma . Skjutsar barnen på träningar slalom mm. Sköter hästar höns kaniner hunden & katter på våran gård. Medan jag ligger borta på jobb 3 veckor åt gången."

Robert Eklund

---

Elisabeth Eberhardson, Sollefteå

"Hon är en förebild för sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Sina 83 år gammal är hon en kvinna som bryr sig om och stöttar och hjälper. Hon är vidsynt och förstående, vilket hon för vidare till andra. Hennes hem är alltid öppet för den som knackar på. Hon har tid. Hon är bäst och vi är många som vill hylla henne!"

Ruth Eberhardson

---

Mona Walter, Stockholm

"Hon konverterade till kristendomen i et stark muslimskt fäste "Tensta" och får lida varje dag för det i "kristna" Sverige."

Petter Pettersson

---

Thyra Lindström, Härnösand

"Hon är så aktiv kvinna som träffar många döva äldre personer så tycker jag att hon är värd det. En sån trevlig glad kvinna , 71 år gammal. Rekommendera henne stark att träffa."

Rolf Leuenberger

---

Pia Boija, Örnsköldsvik

"Hon vågade stå upp för mänskligheten och kärleken."

Carina Byström

---

Elvy Söderström, Örnsköldsvik

"För allt hon uträttat för Örnsköldsvik som kommunalråd t.ex. att tack vare henne har vi en järnväg mellan Sundsvall och Umeå "Bottniabanan."

Eivor Byström

---

Anita Berg, Kramfors

"Jag vill hylla min farmor för hon är en otroligt stark och självsäker kvinna! Hon finns alltid där för mig och hon är en sådan hjälpsam människa. Hon bryr sig om alla och vill hjälpa alla! Otroligt snäll och glad. Jag älskar henne såå mycket! Hon är min förebild och för många andra."

Malin Berg

---

Kristina Strindlund, Lökom

"En underbar mamma/fru/vän/syster som hjälper och tänker på alla i ur och skur."

Camilla Sandström

---

Annika Axelsson, Nyland

"För att hon är en av alla trevliga, vänliga, glada och så duktiga sjuksköterskor som sprider så mycket värme och glädje."

Kalle Fagerström

---

Louise Westin, Sollefteå

"För att Hon på ett förtjänstfullt och faktabaserat sätt granskar och slår hål på Landstinget Västernorrlands och dess olika chefers felaktiga och svekfulla S. k. utredningar och beräkningar."

Anders Thor

---

Siv Lindmark, Ramvik

"Hon är min mamma som ALLTID finns för mig, mina barn och många andra. Min mamma är den klokaste kvinna som finns. Hon har det största hjärtat <3. Önskar det fanns fler som henne, då hade jorden varit en vackrare plats att leva på.

Love You<3"

Jenny Lindmark

---

Valborg Majstedt, Graningebruk

"Hon är tjejen som ställer upp till hjälp året runt. Plus det att hon är så "uppåt" med allt hon företar sig ingenting verkar omöjligt!

Tack för att Du finns Valborg!!!"

Sven Månsson

---

Anna Britta Åkerlind, Örnsköldsvik

"Hon har tagit sig rollen att leda både Centerpartiet o Alliansen för att kunna bilda en stark opposition mot den socialdemokratiska majoriteten som nu har suttit alldeles för länge och blivit för säker på makten. Hon gör det på ett smart och behagligt sätt som gör att folk lyssnar och hon tar upp frågor som är så viktiga för många människor i bygden, företagandets och landsbygdens betydelse, miljöfrågorna inom kommunen och kulturens roll. Hon är en förebild som tar ledarskapet i Örnsköldsviks kommun."

Maud Olofsson

---

Gina Dirawi, Sundsvall

"Hon är en cool tjej från Sundsvall som inte bangar för utmaningar. Hon står upp för goda värderingar och låter sig inte tystas. Hon (upplever jag i alla fall) är sig själv i alla situationer och skapar ett naturligt skönt space runt sig.

Multikompetent och totalt stencool. En förebild för alla tjejer och kvinnor!"

Maria Thunberg

---

Ann-Britt Svensson, Örnsköldsvik

"Hon är bäst!"

Sivert Svensson

---

Anna-Karin Byström, Arnäsvall

"Anna-Karin Byström är en enormt engagerad, stark och driven kvinna i Örnsköldsvik. Inte nog med att hon gör otroligt mycket hemma i hemmet, hon har dessutom startat ett eget företag och jobbar sig sakta men säkert igenom alla problem som uppstår som kvinnlig egenföretagare i en mindre stad så som Ö-vik är. Hon är alltid ett telefon samtal bort när det uppstår problem eller man behöver råd. Hon är inte bara en förebild för sin personlighet, men också för hennes otroliga vilja att lyckas med hennes företag, att hennes kunskap är värdefull och måste nå ut så långt som det bara går. Anna-Karin tror på sig själv och vad hon står för, som kvinnor i dagens samhälle är det otroligt viktigt. Att stå upp för oss själva och tro på vad vi vill förmedla. Både som individer men också tillsammans. Tack mamma du är bäst."

Frida Byström

---

Gull- Britt Tilly, Sollefteå

"Gull-Britt är inte bara min farmor, utan också den starkaste, mest drivkraftiga och klokaste kvinnan jag vet. Hon har alltid varit en stor förebild för mig och jag har haft förmånen att inspireras av henne under hela min uppväxt. Jag har sett henne gå igenom tuffa skeden i livet men tagit sig igenom dem med en sådan styrka och ett sådant engagemang att jag blir förvånad över hennes styrka. Hon är också en underbar människa som alltid ställer upp för de sina och ställer alla andra framför sig själv. Hon är värld all världens uppskattning och kärlek!"

Angelica Edlund

---

Camilla Dahlin, Nyland

"För att jag är inte ensam med att säga att utan dig så skulle jag inte kommit så långt jag gjort. ett hjärta av guld, Och din envishet har hjälp många barn/ungdomar. hon finns verkligen när allt är svårt, men även när livet är på topp, även fått många ungdomar att prova sina vingar, och förstå att bara för att man möter lite motgångar i livet så ska inte ge upp utan alltid försöka vinna över dom och bli starkare."

Linus Larsson

---

Siv Myrén, Väja

"Min mamma är min förebild och det har hon alltid varit. Hon ställer upp i vått och torrt, oavsett tid på dygnet! Jag har världens underbaraste mamma och min dotter har världens bästa mormor! Jag älskar dig!"

Malin Myrén

---

Kerstin Edlund, Skog

"Hon har varit helt fantastisk & helt underbar fostermamma. Hon har funnits för mig i alla lägen & alltid funnits då man har behövt prata av sig eller känt sig nere hon gör alltid så man blir på bra humör/ Jag älskar dig min foster mamma ♥ :) Kerstin är den starkaste & den snällaste personen jag känner! ♥ Som har betytt jättemycket för mig! "

Anneli Tjernell

---

Ann-Louise Vallblom, Undrom

"Jag vill hylla min mor Ann-Louise Vallblom därför hon är min förebild som alltid sätter andra före sig själv. Först och främst vill jag säga att hon är världens bästa mamma. Hon har drivit fritidsgården i Undrom ca: 30 år. Det började när vi barn var små när hon startade den och hon driver den fortfarande när vi barn är utvuxna. Helt fantastiskt enligt mig som fortsätter att ta hand om byns barn. Hon sitter även i styrelsen i Undroms IF samt kör spinning grupper på Sunnersta lokaler. Hon år även GODMAN åt flera ensamkommande barn i Sollefteå kommun, som hon träffar och hjälper. Kontaktperson är hon också åt 2 st kvinnor. Hon arbetar på Solgården och älskar det jobbet. När många i dagens samhälle hade legat och klagat över att ha för mycket att göra då kör hon på utan att klaga. Så jag vill hylla min mamma som har ställt upp för bygden och alla barn i urminnes tider."

Jörgen Bodin

---

Susanne Sjöstedt: Kanelbullens dag är enklare

Sofia Mirjamsdotter: Jämställdhet kommer inte automatiskt, den kräver aktiv handling