Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är hans nästa drömhus

Tycker du att Ting1 är ett häftigt hus.
Sätt dig.
Här är Nicklas Nybergs nästa projekt.

– Det är nästan sjukt, säger Nyberg själv när han berättar om Solsidan, som han döpt projektet till.

– Ja, det är som på film, om man tänker efter.

Knappt har de många färgerna på prisade Ting1 har torkat förrän entreprenören Nicklas Nyberg är i gång igen.

Nu är det Folkets Park-området som pekas ut.

– När jag var i Singapore hade jag med mig tumstocken för att mäta och kolla på häftiga detaljer att ta med mig för mitt nästa bygge, berättar Nyberg.

Och när hans kamrat, den rikskände arkitekten Gert Wingårdh var i Örnsköldsvik för att vara med på invigningen av Ting1 så föddes idén till Solsidan på riktigt.

– Innan själva invigningen var jag och Gert uppe på Parken och kollade runt vid niotiden på morgonen. Det var där och då vi uppfann det här projektet.

Nyberg och Wingårdh har blivit något av ett radarpar vid det här laget. Nyberg tänker så det knakar i Örnsköldsvik och Wingårdh värderar tankarna i södra Sverige innan han sätter sig vid ritbordet.

– Det finns i stort sett inga gränser för hur tokig Gert får vara när han ritar, säger Nicklas Nyberg.

Parkenområdet som Nyberg köpt för 4 miljoner kronor – han har option på ytterligare en yta för 3 miljoner – är inte planerat för bostäder, varför en ändring i planen måste till innan det är grönt för Nyberg.

– Jag räknar med att en planändring tar ungefär ett och ett halvt år från nu. Sedan ska det vara klart att börja bygga, och om tre år hoppas jag att de första lägenhetsinnehavarna kan flytta in.

Det är sedan länge bekant att man kan köpa lägenheter i mångmiljonklassen i Örnsköldsvik. På Solsidan, om och när det blir dags att börja sälja för Nyberg, kommer det att skrivas ett nytt kapitel i prislistan.

– Ja, i jämförelse med Ting1 blir det ett priskliv uppåt.

Vad kommer lägenheterna att kosta?

– Det är för tidigt att säga, jag vill inte ens spekulera i det ännu. Nu finns frågor som om det här går att genomföra – och om bergets beskaffenhet är rätt.

Men tror du verkligen på det här?

– Klart att jag gör det, annars skulle jag inte hålla på. Det här spelar i en helt egen division.

Vilka ska ha råd att köpa 74 lägenheter i mångmiljonklassen?

– Jag tror mycket på hemvändare. Det finns folk i Ting1 som inte ens hade bott i Örnsköldsvik om det inte varit för att det huset byggdes.

Nyberg fortsätter:

– Om man tittar på en bild utan Solsidan så inser man att något saknas. Med Solsidan kommer staden att uppfattas som mycket större. Det blir ytterligare en wow-känsla.