Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är FV:s joker i kvalracet

Friska Viljor tappade poäng mot Sollefteå. Men nyförvärvet Carlton McKenzie visade att han kan bli guld värd för Friska Viljor i höst.

I den första halvleken mellan Friska Viljor och Sollefteå handlade det mesta om engelske yttern Carlton McKenzie, som gång på gång utmanade och var ett ständigt hot mot seriesegrarnas backlinje. Han krönte dessutom uppvisningen med att göra två vackra mål. I den andra halvleken tröttnade han något och försvann ur matchbilden när Sollefteå reducerade och kvitterade.

– Det känns inte så bra nu. Vi kom in med fel attityd i den andra halvleken. Det känns frustrerande. Vi borde ha gått ut till andra halvlek och spelat vårt eget spel och inte tänkt på resultatet, säger McKenzie och fortsätter:

– Jag gör en bra första halvlek, men i slutändan gjorde jag det misstaget som gjorde att Sollefteå fick sitt första mål.

Matchen mot Sollefteå var 18-årige McKenzies andra match i FV-tröjan efter det att han blivit värvad från Arnäs i division 4.

– Jag har kommit in bra i laget och det är ett lag som jobbar hårt på träningarna för att bli bättre. De är ambitiösa på träningarna, och det måste man vara om man vill bli en bra fotbollsspelare.

I och med att Frånö vann sin match mot Gottne ligger FV nu endast fyra poäng före Frånö i tabellen på den där åtråvärda kvalplatsen till division 2. Men FV har fortfarande försprånget – och Carlton McKenzies kantspel kan bli en avgörande faktor i slutspurten av serien.

– Vi får ta en match i taget nu och hoppas på det bästa, säger McKenzie om kvalfajten mot Frånö.