Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Foppas nya satsning

Fastigheter, golfbana, flygresor, skor, innebandyutrustning...
Nu skriver Peter Forsberg ytterligare ett kapitel.
Han har börjat sälja smoothies.

– Jag har inga problem att ställa mig bakom det som är både nyttigt och intressant, säger "Foppa" och tar en klunk av sin favoritsmoothie, The Hulk.

I Hulken ingår broccoli, mango, banan, ananas, spenat och selleri.

– Det är inte alltid jag får i mig så mycket nyttigheter när jag äter, så då passar det här perfekt, fortsätter Foppa.

Det före detta hockeyproffset adderar allt fler strängar på sin lyra. Han har visserligen inget kvar på skosidan – han sålde både Crocs och Uggs – men då är det i stället annat som tillkommit under åren.

– Det har blivit en del. Jag är inne i en del projekt som egentligen Kent håller i, och så har jag lite annat också. Jag skulle tro att det rör sig om ett tiotal bolag. Lerstenen och Höga Kusten Flyg och Next Jet är de största.

Foppa – som efter intervjun väntar på att kasta i sig en lunch innan det är dags för en golfrunda på Veckefjärden – fortsätter:

Företaget som började sälja smoothies i Stockholm i maj består av två personer vid sidan av Foppa och hans sambo Nicole Nordin.

– Spännande att få prova på den här delen också. Det blir debut när det gäller mat och dryck. Det känns tryggt att få jobba med Nicole som är så påläst i ämnet.

Även Foppa börjar kunna det här med smoothies vids det här laget.

Han har till och med själv varit ute i Stockholm och blandat drycker som kreti och pleti har kunnat köpa.

– Ja, jag var ute en sväng i Rönninge. Det här har gått bra hittills, och vi har en del planer för framtiden också. Kul att kunna dra i gång första stället i Örnsköldsvik här ute på golfbanan. Vi får se om det blir fler.

Även om Foppa inte har en tuff sommarträning att fundera på längre, innebär det inte att han ligger på sofflocket. Hans många åtaganden i olika företag kräver sitt, han har en familj som i september ska gå från tre till fyra medlemmar – och så går han mer än gärna en golfrunda.

– Tänk att Lennox redan är drygt två år... Det funkar jättebra med honom – han är mysig och hänger med på en hel del – och i höst blir det ju hur spännande som helst att få tillökning.

I juni fick Foppa ett glädjande besked när det meddelades att han kommer att bli invald i Hall of Fame.

– Det är ett bevis på att man gjort nånting rätt i alla fall. Så kanske man inte ska säga, det känns roligt med lite distans att kunna tänka tillbaka på allt man varit med om. Under några år gick det hyfsat.

Kan du tänka att du lade grillorna på hyllan för tidigt?

– Nej, nej!

För sent, då?

– Ja, hellre det. De sista åren var det mycket skit med foten. Man hade kunnat spela golf i stället för allt elände med den där foten. Nog måste det ha blivit åtminstone tio operationer, eller hur Nicole?

Så var det. Foppas sista säsonger blev inte lika trevliga som under åren han vann dubbelt av VM-guld, OS-guld och Stanley Cup; för att nämna en del av hans framgångar.

Har du några bestående men av hockeyn?

– Med foten är det inga problem längre. Jag är lite stel i en axel. Det känns när jag ska lyfta, men jag ska inte klaga för mycket.

Hur kommer det sig att du finns kvar i Modos stab?

– Ja, men det där går bara inte att släppa. Jag började i klubben när jag var fem år. Det var grymt att jobba med Markus Näslund efter alla år som vi känt varandra, men ändå inte spelat särskilt mycket med varandra. Macke jobbade på otroligt bra. Han var flitigare i Modo än i skolan.

Hur ser det ut i Modo inför säsongen?

– Jag pratar med Per Svartvadet varje dag. Vi är överens om att vi ska in med någon gubbe till. Eftersom vi har en långtidsskada på en bärande back så ska vi se vad som finns där borta. Det lutar åt något från Kanada eller USA.