Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är det manlig dominans som gäller

I Örnsköldsviks kommunala bolag är det manlig dominans i styrelserna.

De kommunala bolagen berörs inte av kommunens jämställdhets- och mångfaldsplan. I de kommunala bolagen ser det också betydligt mindre jämställt ut. Här är det fler män än kvinnor i styrelserna och det är bara Övik Energis styrelse som kan räknas som jämställd enligt 40/60-principen.

Sammanlagt är det 32 fysiska personer som sitter i de olika bolagens styrelser, varav 11 är kvinnor och 21 är män: 34 procent kvinnor och 66 procent män. En av fem styrelseordförande är kvinna och en av fem vd är kvinna. Ingen av de andre vice ordförandena är kvinnor.

Om man ser till de politiska partierna så är (s) det mest jämlika partiet vad gäller representanter inom bolagsstyrelser. De har sju kvinnor och åtta män representerade. (Kd) har en kvinna och två män representerade, (v) har en kvinna och (fp) en man. De mest ojämlika är (m) och (c) med fyra respektive tre män representerade. Fem personer, två kvinnor och tre män, har ingen partitillhörighet.

- Motiven för de kommunala bolagen är egentligen inte att tjäna pengar, utan att bedriva samhällsnyttig verksamhet. Men där det finns en konkurrenssituation ska de konkurrera på lika villkor som privata bolag. Det som skiljer ett kommunalt bolag mot ett privat är att det kommunala bolaget lyder under lite andra regelverk, främst offentlighetsrättsprincipen, säger Jörgen Gidlund, vd för Rodret och opolitisk styrelseledamot i samtliga dotterbolags styrelser.


LYKKE BACKER
070-650 31 86