Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Allehandas superguide inför valet – 546 lokala läsarfrågor och 2235 politikersvar

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vi går mot ett ovisst val på söndag, det visar alla undersökningar.
Har du svårt att bestämma dig?
Använd vår lokala supervalguide kandulova.se!

 ► Klicka här för att komma till #kandulova!

Vill du veta om dina lokala politiker tänker bygga ut förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor?

Då ska du gå in på kandulova.se och skapa dig en egen uppfattning!

Här finns hundratals lokala läsarfrågor och tusentals svar från politikerna – med andra ord en unik valguide inför valet 9 september.

– Det är stor bredd på frågorna och läsarna undrar om politikerna kan lova allt från att bygga fler ishallar till att verka för mindre barngrupper inom förskolan. Men visst kan man se att vissa ämnen sticker ut. Det är många frågor som rör trafik, vägar och kollektivtrafik. Det är också många som ställer frågor som rör vård, omsorg och skola, säger Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare för ÖA, TÅ och allehanda.se.

Allehandas läsare har ställt 546 frågor och politikerna har inkommit med 2235 svar. Totalt sett slår #kandulova rekord med närmare 5 000 frågor och 25 000 svar.

– Det är både imponerande och glädjande. Just det här engagemanget runt riktigt lokala frågor var precis det vi ville uppnå med #kandulova. Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället, samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia som utvecklat plattformen kandulova.se.

– Det fina är att vem som helst kan delta och att både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa. Vi ser det som en viktig del av vårt uppdrag, att bidra till en kunskapsbaserad debatt i valrörelsen.