Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är alla nominerade till Ö-viks första handelsgala – rösta fram din favorit

När arrangörerna av Örnsköldsviks första Handelsgala ville ha förslag på pristagare fick de in över 800 nomineringar.
Nu är finalisterna utsedda.
Vilka som slutligen ska vinna avgörs i en omröstning där alla får vara med.

TV: Elvy Söderström berättar om jobbet att ta fram finalisterna.

Vi har tidigare berättat om initiativet från bland andra centrumgruppen Cesam och kommunen att arrangera en egen gala för handeln i Örnsköldsvik, som ett komplement till den stora Företagargalan som har hållits i arenan i många år.

Den 19 november blir det fest på Brux med trerätters middag och prisutdelning i fem kategorier.

Under hösten har arrangörerna tagit emot förslag till nomineringar – och intresset överträffade alla förväntningar.

– Vi har fått 836 nomineringar! Det är ganska mäktigt och stort, säger Elvy Söderström, tiidgare kommunalråd och ordförande i juryn för Handelsgalan.

På tisdagseftermiddagen presenterade juryn alla finalisterna, tre i vardera kategori. Tidigare under dagen hade jurymedlemmarna själva gått runt och uppvaktat alla berörda, delat ut ett bevis och läst upp motiveringarna.

Läs också: Här minglar hundratals företagare för att knyta nya kontakter.

Juryn har haft ett tufft jobb att enas om finalisterna.

– Vi har samlats och stött och blött. Skämtsamt har vi sagt att det både är vetenskap och framför allt också väldigt mycket hjärta, säger Elvy Söderström.

Vilka som slutligen ska vinna priserna på Handelsgalan avgörs nu med en omröstning där alla får vara med, till skillnad mot Företagargalan där det är en jury som utser vinnarna. Röstningen pågår fram till den 30 oktober och kan göras på mejl till handelsgalanovik@cesam.nu eller med vanlig post till Cesam (Stora Torget 2, 891 33 Örnsköldsvik).

Det går att rösta i alla kategorier men endast en röst per finalist räknas.

... och de nominerade är:

ÅRETS BUTIK

- Apoteket Örnen

Motivering: Personalen har byggt upp nära relationer med sina kunder. De är alltid glada och hjälpsamma mot alla. Utbudet av receptbelagd medicin i kombination med bra öppettider och stort kunnande gör att Apoteket Örnen är en av våra finalister.

- Naturkompaniet

Motivering: En fantastisk butik som har det mesta och som är känd i nästan hela världen. Personalen är kompetent och vet hur man tar hand om sina kunder. Med ett gott bemötande lockar de kunderna att se möjligheterna med utomhusaktiviteter och friluftsliv. Naturkompaniet är en stor dragare inom handel & turism.

- Östmans Musik

Motivering: Östmans Musik har en fantastisk historia och har kunniga och engagerade ägare. I en föränderlig bransch erbjuder de sina kunder ett brett utbud och varje besök är en upplevelse. Östmans Musik bidrar till att Örnsköldsvik ligger på hitlistan!

ÅRETS LIVSMEDELSBUTIK

- Coop Hörnett

Motivering: Coop Hörnett ger möjlighet till smakupplevelser från tidig morgon till sen kväll. Alltid med lokala råvaror i fokus och ett brett utbud av färdigrätter som underlättar vardagen för många. Den kunniga, trevliga och hjälpsamma personalen står för den verkliga återbäringen.

- Ica Kvantum

Motivering: En komplett och matinspirerande butik med god service och generösa öppettider. Personalen är alltid hjälpsam och för dem är ingenting omöjligt. Det breda sortimentet och lusten att prova något nytt, smakar bra. Som kund är det enkelt att göra sina inköp både i butik och via nätet.

- Matstudio S20

Motivering: En mysig butik med fantastiska råvaror och härligt bemötande. Den glädje kunden känner när de kommer in i butiken i kombination med otroligt stor kompetens inom mat & delikatesser är en fröjd. Med sin höga kvalitet, bidrar Matstudion till ett smakrikare Örnsköldsvik.

ÅRETS SÄLJARE

- Andreas Andersson, Östmans Musik

Motivering: Duktig, driven, målinriktad säljare som skapar engagemang i Örnsköldsviks musikliv. Juryns tonsäkra nominering!

- Kicki Häggström, Matstudio S20

Motivering: Med sitt engagemang, kompetens och energi ger Kicki kunderna kulinariska upplevelser. Med ett leende på läpparna lotsar hon kunderna rätt bland det stora utbudet av delikatesser. Kickis engagamang för de lokala producenterna smakar också bra!

- Mona Jokobsson, Signerat M

Motivering: Mona övertygar med sin personliga egenskaer. Med sin kreativitet och entusiasm, levererar hon alltid det lilla extra med stil. Monas storytelling och vackra paket lockar till köp och återvändande kunder. Med sin butik höjer Mona stadens besöksvärde.

ÅRETS ÖVIKSFRISÖR

- Åsa Bergström, Rut & Karl

Motivering: Åsa har en servicenivå och en yrkesstolthet som slår det mesta. Åsa sprider glädje omkring sig och hennes känsla för form och färg gör att kunden lämnar salongen med en känsla av av välbefinnande.

- Ulrica Lindström, Lenas Frisörer

Motivering: Ulrica briunner för sitt yrke och det märks. Hon är alltid full av idéer och lyfter fram det unika och personliga hos kunden. Hon får kunden att våga det lilla extra. Ulrica verkar också på den nationella arenan i samband med utbildningar.

- Ann-Jeanette Jacobsson, Salong Jacob

Motivering: Ann-Jeanette har stor kunskap och kreativitet inom frisöryrket. Hon erbjuder god service, stil och klass till alla kunder både med och utan hår. Många är de Cancerpatienter som fått känslan av att vara fin i håret trots sin sjukdom.

ÅRETS LEDARE INOM HANDELN

- Alexander Sandin, Intersport

Motivering: Alexanders sätt att leda butiken har skapat en atmosfär av fantastiskt bemötande. Alexanders engagemang utanför butiken går heller inte att ta miste på. Vi möter honom i spåret, på cuper och tävlingar där han som ledare får fler att vara med.

- Maria Söderberg, Blomsterhörnan

Motivering: Maria driver sitt företag med inställningen att ingenting är omöjligt och hennes positiva ledarskap smittar av sig till både anställda och kunder. Hon ger näring och sätter färg i både butik, hem och trädgårdar och vill du vara med själv och skapa, ordnas inspirationskvällar i butiken.

- Anette Forsberg, Cesam

Motivering: Alltid med ett leende tar Anette sig an nya utmaningar och får mer att hända än vad många förstår. Anette får andra att vilja vara med och det syns långa vägar att hon njuter av andras framgpångar och allt engagemang som finns.