Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hank von Helvete spelar Cornelis

Nu är det klart vem som ska spela Cornelis Vreeswijk i Amir Chamdins kommande film om den populäre musikern.

Det blir Turbonegro-sångaren Hank von Helvete.

I nästan ett år har det spekulerats i vem som ska få äran att gestalta en av Sveriges största trubadurer i filmen om hans liv, som går under arbetstiteln "Medborgare, god afton". Teamet har uttryckt att de söker en skådespelare som både ska vara lik Cornelis Vreeswijk och kunna sjunga hans visor.

I höstas sa regissören Amir Chamdin till TT Spektra att han trodde sig ha hittat en huvudrollsinnehavare.

Men inte förrän på torsdagen gick man ut och avslöjade namnet på den utvalde: Hank von Helvete, eller Hans-Erik Dyvik Husby som han egentligen heter, sångare i det norska rockbandet Turbonegro.

För mig var det viktigt att hitta min personliga tolkning av Cornelis och i och med Hans-Erik föll projektet på plats. Först då kände jag mig helt säker på att göra filmen och att den även kommer att vara relevant för en publik i dag, säger Amir Chamdin i ett pressmeddelande.

Premiär nästa år

"Medborgare, god afton", som beräknas ha biopremiär i november 2010, har hela tiden omgivits av stort hemlighetsmakeri - och inte heller nu vill de inblandade kommentera handlingen ingående.

Men enligt tidigare uppgifter till TT Spektra ska filmen utspela sig i slutet av 60-talet, när Cornelis Vreeswijk var i 30-årsåldern. Det är enligt SF "en film om en man som hela sitt liv sökte efter kärlek och bekräftelse".

Har spelat Jesus

Hank von Helvete har under hösten spelat titelrollen i musikalen "Jesus Christ superstar" på Det Norske Teatret i Oslo. Turbonegro släppte sitt senaste album "Retox" 2007.

Amir Chamdin, som även är medlem i hiphopgruppen Infinite Mass, regidebuterade 2006 med filmen "Om Gud vill". I september släppte han sitt första soloalbum under namnet Mean Streets.