Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappramperna förstör Sälsten

Sjöbodarna på Sälsten har renoverats på ett värdigt sätt och ett av härnösandsborna älskat och naturskönt område har fått ett lyft. Kunde kommunen inte stannat vid det? I juni invigdes området och det sades att nu återstod bara att snygga till området runt sjöbodarna lite.

Annons

När jag tar min första promenad till Sälsten efter att ha kommit hem från semestern får jag en smärre chock. Hela strandområdet utefter sjöbodarna håller på att bebyggas med ett system av handikappramper, som helt tar bort charmen med stället.

Det är lätt att förstöra en plats. Och Härnösands kommun är i full färd att rasera det man i juni så stolt invigde. Hur kan man på ett så okänsligt och klumpigt sätt förstöra ett strandnära område, som är så unikt för en stad, så vackert och så inspirerande för själen? Hur har detta gått till? Hur är det meningen att vi som tar oss fram till fots skall nå vattenbrynet? Ska vi klättra över dessa ramper för att ta oss ned till vattnet? Ser inte ansvariga att ni totalt bygger bort områdets charm och själ?

Varför anlitar inte Härnösands kommun en landskapsarkitekt när sådana här anpassningar ska göras? Det hade inte varit svårt att smyga in små grusstigar som varit väl så säkra och framkomliga för rullstolsbundna som dessa schabrak till ramper, som måste förses med höga staket. Det hade inte behövts många timmars arkitektarbete för att åstadkomma en bra och känslig planering av området. Anläggningskostnaden hade dessutom blivit mycket lägre.

Jag undrar: Hur kommer det hela att se ut när det är klart? Hur mycket har kommunen planerat att bygga på detta strandnära område? När jag ser hur man behandlar området vid sjöbodarna kan jag inte annat än oroas över vad hela bygget med cykelväg till Sälsten egentligen kommer att få för resultat. Vad händer med miljön på Sälstensområdet egentligen? Kommer det att asfalteras? Blir det breda, klumpiga vägar, som tar bort charmen med Sälstensområdet?

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons