Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappade tar strid för parkeringar

Handikapplatser som är upptagna av bilar som saknar parkeringstillstånd är något som många rörelsehindrade drabbas av.

Kommunala trafikkommittén och HSO i Sollefteå har en gemensam kampanj för att komma tillrätta med problemet att handikapplasterna är upptagna av andra än rörelsehindrade.

Upptäcks en bil utan synligt parkeringstillstånd på en handikapplats placeras en röd lapp under vindrutetorkaren. På lappen står det att parkeringstillståndet måste ligga synligt i bilen och om bilägaren inte har ett sådant så står han eller hon fel.

En av de väktare som har till uppgift att se till att parkeringsreglerna efterlevs i Sollefteå berättar att det är dålig respekt för handikapplatserna. Dessa parkeringsplatser ligger alltid nära entréer och folk som har bråttom och bara snabbt ska in på ett ställe tycker att det inte gör så mycket.

Men om den ena efter den andra bara kort ställer sig på handikapplatserna kan de vara upptagna under väldigt lång tid.

Vid årsskiftet höjdes bötesbeloppet för felparkeringar i Sollefteå och att ställa sig på en handikapplats kan kosta 1 000 kronor.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78