Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Händelserik V75-omgång på Romme

Annons

Saston heter Stefan Melanders nya stjärna. Andra raka segern i Gulddivisionen med Örjan Kihlström i sulkyn kom på lördagen. Men Melander var upprörd efteråt.

Måldomaren gav Saston fem dagars startförbud. Skandal.

Saston vann Gulddivisionen på 1.14,8 över lång distans och imponerade stort. Travet fungerade inte perfekt under loppet, men på upploppet var han ensam på plan.

Förutsättningarna var ju väldigt svåra med hård vinterbana och det är inget som gynnar Saston. Han är bäst på fin sommarbana och när han får tävla utan skor. Men att ge honom startförbud på fem dagar är inget annat än skandal. Nu missar han Guldfinalen på Solvalla om två veckor, sade en upprörd Stefan Melander till TT.

Tuff diskning

V75-tävlingarnas stora snackis kom i den fjärde avdelningen. Load of Dosh, med Robert Berg i sulkyn, var först i mål men diskades för trängning. Incidenten skedde redan varvet kvar när Bergh kom i tredjespår och trängde sig ner i andraspår på Horton och Håkan Eriksson.

Den störningen var solklar men Rommes måldomarnämnd ansåg att förseelsen var loppavgörande och diskade målettan Load of Dosh.

Bergh kommer i tredjespår, han trycker sig ner mot Håkan Eriksson (Horton) och skaffar sig plats. Måldomarnämnden anser att det avsevärt har förändrat resultatet och därför diskas Bergh och Load of Dosh, sade Per-Olof Grannas i måldomarnämnden.

Ett mycket tufft beslut att diska ett ekipage så tidigt i ett lopp.

Skrällar gav miljoner

Segern gick nu till Peccadillo, körd av Bo Eklöf, som spurtade bra som tvåa bakom moraliske vinnaren Lord of Dosh.

Ägaren till Load of Dosh blev av med förstapriset på 150 000 kronor och en plats i klass II-finalen på Solvalla om två veckor.

Robert Bergh fick 2 000 kronor i böter och tre dagars avstängning. Bergsåkertränaren delade förstås inte måldomarnämndens åsikt och beslut.

Lite plåster på såren fick Bergh i V75-7 när Udo's Oiler kunde vinna trots en jobbig löpning. Efter ett varv kom ekipaget fram utvändigt ledaren, han svarade sedan säkert på alla attacker bakifrån. Inne på upploppet satte han klorna i ledaren Sandrngham Hanover och höll undan för ivrigt spurtande Overtaker By Sib.

Efter tre raka favoritseger kom tre stora skrällar och utdelningen på sju rätt blev hela 5,2 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons