Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brännan Handboll har hittat sin nye tränare – hos Härnösands HK

/
  • Gamle storspelaren Frederik Innala blir Brännan Handbolls nye huvudtränare inför säsongen 2016-17.

Under fyra år har han framgångsrikt tränat Härnösands HK:s talangfulla F02-lag.
Med nytt civilt jobb tänkte han backa lite från ledaruppdragen... men det blev tvärtom.
– Klart det blev intressant när Brännan hörde av sig – och när familjen gav klartecken fanns det inget att fundera på, säger nye A-lagstränaren Frederik Innala, 45.

Annons

Frederik Innala är dock inget oskrivet blad i Brännans handbollshistoria.

Nej, tvärtom faktiskt. Han är en i den exklusiva skara från härnösandsklubben som spelat i den högsta nationella serien.

Själv viftar han dock bort den bakgrundshistorien som något "preskriberat".

– Ja, det är ju väldigt länge sedan nu, skrattar 45-åringen som först fick lira elitseriematcher i dåvarande topplaget Karlskrona (delvis parallellt med lumpen) och sedan blev det en säsong i Saab från Linköping.

Den talangfulle Innala, som med kraft i genombrotten varvat med ett ruggigt drag i den vänstra skottarmen alltid kändes målfarlig, valde dock att kombinera elitidrottandet med högskolestudier.

– Mitt sista år i Saab blev inte som jag tänkt mig. Jag hann inte träna tillräckligt mycket vid sidan av det civila jobbet så jag slutade med handbollen redan 1997. Eller förresten – Brännan övertalade mig att spela våren -98 då de låg lite pyrt till – men där tog det slut, tillägger Innala som återknöt kontakten med handbollen via de egna barnen.

Under fyra säsonger har han varit en av tre ledare i Härnösands Handbollsklubbs ovanligt duktiga F02-lag där dottern Alva spelar. Eftersom Frederik nyligen bytt jobb tänkte han egentligen ta ett viloår till hösten.

Så blir det inte.

I stället tar han klivet in i ledarstaben runt Brännan Handbolls division 1-lag.

– Det känns väldigt spännande att bli en del i det ledargänget. Jag känner ju "Poffen" (Ulf Sandin) och "Billa" (Krister Billström) väl sedan tidigare, så även om jag står som huvudtränare kommer det bli ett "team-work", klargör Frederik Innala.

Vad vet du om truppen?

– Inte speciellt mycket. Jag såg väl en 5-6 hemmamatcher i fjol, men det här är så färskt att jag inte ens träffat spelarna än. Jag visste inte ens att du visste, säger Innala till undertecknad och skrattar.

På torsdag skall Brännan-spelarna få stifta bekantskap med sin nye huvudtränare.

Vad kan de förvänta sig?

– Att de kommer att få fortsätta spela en offensiv och fartfylld handboll. Jag gillar det spel som Roger Övermark infört under hans tre år i klubben, avrundar Brännan Handbollsförenings nye huvudtränare.

Läs mer: Zlatko Pavicevic klar för spel i Helsingborg: "Kände att jag ville ha en förändring"

Läs också: Skön seger för Brännan i säsongsavslutningen: "Vi har gjort det jättebra"

Så här slutade handbollens Division 1 Norra

Mer läsning

Annons