Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill sprida komedi i Norrland

I helgen blir det extra kul på Varvsberget i Örnsköldsvik och Appelbergs i Sollefteå.
En rad ståuppkomiker är på ingång och bakom står Sundsvallskomikern Jimmy Södermark.
– Norrland är lite av en svart fläck på stand up-kartan. Jag vill ändra på det, säger han.

Ståuppkomikern Jimmy Södermark från Stöde, som grundade stand up-klubben Skratta med Käften i Sundsvall, arrangerar humorkvällar under fredagen och lördagen på först Varvsberget i Örnsköldsvik och sedan Appelbergs i Sollefteå.

Med sig till Örnsköldsvik och Sollefteå har Södermark med sig ytterligare tre ståuppkomiker.

– Publiken kan förvänta sig olika komiker med olika stilar, så det finns något för alla. Vi ska ha högt i tak, härlig stämning i lokalen och tillsammans är jag övertygad om att vi kommer få skratta riktigt gott. Allt som behövs är självdistans och nära till skratt så kommer det bli suveränt, säger Södermark.

Kändast av de gästande komikerna är rutinerade Thomas Oredsson, som bland annat medverkade i tv-programmet "Snacka om nyheter". 2011 fick Oredsson hederspriset på Svenska standup-galan. Även uppstickarna Gerda Bylund från Gävle och Ann Gräsberg från Västerås kommer att uppträda.

– I Thomas har jag med mig en av de mest rutinerade komikerna vi har i Sverige. Men man kommer även få se lite av vad morgondagen av svensk stand up har att ge. Jag tycker det är extra kul att få ta med okända pärlor att visa upp för en ny publik. Alltid kul att vara först med det nya, så att säga, berättar Södermark.

Humorkvällarna till trots - ståuppkomik är fortfarande mer ovanligt än vanligt inom Ångermanlands gränser. Men nu kanske det blir ändring på det.

– Norrland är lite av en svart fläck och jag gör mitt bästa för att ändra på det. Jag har lite olika planer och min förhoppning är att jag kan komma tillbaka med fler komiker framöver. Många komiker vill gärna komma ut i Sverige, säger Jimmy Södermark.