Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli ny polischef i Västernorrland

/
  • Klas Johansson, nuvarande länspolismästare i Skåne, har föreslagits bli regionpolischef i nya Region Nord

Klas Johansson, nuvarande länspolismästare i Skåne, har föreslagits bli regionpolischef i nya Region Nord.
Från och med januari 2015 kan han bli ny chef för polisen i Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland.

Annons

Sveriges 21 polismyndigheter kommer från och med den första januari 2015 att slås ihop till en myndighet. Dagens samverkansområden kommer istället att bli sju regioner där Region Nord kommer att bestå av Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten och Jämtland.

Nu har den nya Polismyndighetens anställningsnämnd lämnat förslag om vilka de tycker ska bli de nya regioncheferna och som chef i Region Nord har man alltså förslagit Klas Johansson.

Han kommer tidigare från jobb som närpolischef i Klippans kommun, länspolismästare i Halland och numera länspolismästare i Skåne. Valet av Klas motiveras av anställningsnämnden med orden "basen för Klas ledarskap är polisiär bredd, ordning och reda samt förmågan att engagera kollegor och medarbetare", och hänvisar till tidigare utfört arbete för att styrka sin rekommendation.

De sex andra regionpolischeferna som föreslagits är Dan Persson (Bergslagen), Carin Götblad (Mitt), Mats Löfving (Stockholm), Ulrika Herbst (Öst), Klas Friberg (Väst) och Annika Stenberg (Syd).

Mer läsning

Annons