Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han fixar galamaten till hundratals gäster: "Jag ser maten som min målarduk"

Kocken och krögaren Jonatan Norberg var bara 21 år när han tog över S:t Petri Logen i Härnösand. 13 år senare har han ansvarat för maten till Företagsgalan i Härnösand varje år – och han tycker bara att det blir svårare och svårare.
– Man vill överträffa sig själv, säger han.

Fredagen den 13 maj fylls S:t Petri Logen av minst 240 förväntansfulla gäster. Då är det nämligen dags för Företagens galakväll i Härnösand, och som vanligt är det kocken Jonatan Norberg som står bakom trerättersmenyn.

Se Jonatan Norberg berätta mer om galamiddagen i tv-inslaget ovan.

Se också: Följ hela galakvällen i vår livesändning

Jonatan Norberg vurmar för lokalproducerat, och trots att årstiden gör det svårt att göra en trerättersmiddag helt med närproducerade ingredienser har han lyckats få in en hel del lokala råvaror. Och även drycken har lokal koppling.

– Vi har ju ett ölbryggeri här i Härnösand som vi kommer att servera öl ifrån. Även i fördrinken använder vi lokalproducerad dryck, och sedan har vi ett eget vin som vi importerar, som kommer att serveras till varmrätten.

Läs även: Åtta kvinnliga företagare som inspirerar – kan vinna fint pris

Jonatan Norberg startade sin bana på restaurangskolan i Härnösand. I dag driver han, förutom Sankt Petri Logen, även restaurangerna Vägg i vägg och Matbaren i stan.

Se också: Bildspelet från galakvällen i fjol

■■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.