Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är Härnösands nye kommunikationschef

Härnösands kommun har rekryterat en chef för den nyinrättade kommunikationsavdelningen.
Från och med 1 mars är Peter Palmqvist Härnösands kommunikationschef.

Peter Palmqvist kommer från Luleå, är 51 år och har närmast arbetat som vd och strateg på en kommunikationsbyrå.

– Jag sökte jobbet. Härnösand är en mycket intressant plats båda geografiskt och vad som finns i stan. Mitt specialområde är varumärkesstrategier och kommunikationslösningar, framförallt för offentliga organisationer, säger Peter Palmqvist som till att börja med kommer att pendla från Luleå.

På sikt planerar han att flytta till Härnösand med hustru och två barn.

Peter Palmqvist har lång erfarenhet inom strategisk kommunikation och marknadsföring. Han har även arbetat i mediebranschen, bland annat tio år på en tidning.

– Peter Palmqvist var ett självklart val för oss. Kommunikationsarbetet ska nu bli mer strategiskt framöver och i det arbetet kommer Peter att ha en nyckelroll, säger kommundirektör Sofia Pettersson.

I uppdraget ingår också att utveckla intern och extern kommunikation. Tjänsten är organisatoriskt placerad i en nyinrättad kommunikationsavdelning under kommunstyrelseförvaltningen.

Läs mer: Söker kommunikationschef

Läs mer: Fler flyktingbåtar till Härnösand