Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrén vill stanna på sin post

Annons

Erik Hamrén vill fortsätta som förbundskapten, VM-missen till trots.

Det finns ett ömsesidigt intresse, men vi har inte diskuterat det mer, säger han.

Hamrén var djupt besviken efter misslyckandet mot Portugal i playoff till VM.

Det gör ont när drömmar brister, det gör det alltid. För mig och för spelarna. Jag tryckte verkligen på att spelarna skulle kunna sig själva i spegeln efteråt, att de gjort sitt bästa, att de visat mod och verkligen försökt. Det tycker jag att de kan göra, säger han. För mig kan man vara vinnare även som förlorare.

TT: Hur hanterar du personligen besvikelsen?

Ingen aning faktiskt. Jag vet att jag har en dryg vecka utan något i programmet. Jag fick en inbjudan att hålla ett föredrag i samband med norska cupfinalen, men jag tackade nej. Jag kommer att söka tröst och kärlek hos min familj, säger Hamrén.

Fört samtal med förbundet

Efter fyra år som förbundskapten vill han ta nya tag. Samtal har redan förts om en förlängning av kontraktet som går ut vid årsskiftet.

Men med tanke på VM-kvalet har några regelrätta förhandlingar inte förts.

Det finns ett ömsesidigt intresse av en fortsättning. Vi får se vad de diskussionerna leder till.

De dubbla förlusterna säger att landslaget ställdes mot en bättre motståndare i kampen om en plats i VM-slutspelet i sommar.

De har varit starkare än vi. Vi får gratulera Portugal. De vann med laget, det var inte bara Zlatan mot Ronaldo.

TT: Ronaldos tre mål var ganska lika, hur gick de till?

Vi missade på mitten av planen. De kunde slå de fina passningarna. Alla vet att han är svår att stoppa när han får upp farten. Vårt försvar var inte tillräckligt bra när han gjorde första målet. Det ändrade matchen. Vi var nära att göra 1-0 strax innan (Sebastian Larsson). Då hade det blivit en annan match. Då var vi tvungna att göra tre mål och behövde satsa framåt och blev mer öppna som lag.

Visade sin skicklighet

De straffade oss med passningarna till Ronaldo. Och han visade sin skicklighet. Det är det första målet jag är mest missnöjd med.

TT: Med vad?

I defensiven och offensiven måste vi ligga rätt när vi kliver fram. Vi måste kliva fram med ytterbackarna för att skapa två mot en och få inlägg. Då krävs det att de andra tre i försvaret och en mittfältare ligger rätt. Vi tappade där i några positioner, säger Hamrén.

TT: 2-1, hann du tänka "vi grejar det"?

Nja, att vi hade chansen att göra det. Tyvärr har vi en liten sämre passning före 2-2. Vi ligger lite fel där också, men det köper jag. Vi visade en otrolig moral och spelare som vågade. Jag måste tacka publiken också. Det var panik och stress i Portugal. Synd att det blev 2-2 lite för fort.

Mer läsning

Annons