Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrén: "Matchen lever"

Annons

Kort efter 0-1-matchen mot Portugal satt fotbollslandslaget på ett chartrat flyg hem till Stockholm.

Och redan vid lunchtid i dag kallade förbundskapten Erik Hamrén till en presskonferens på spelarhotellet i Stockholm. Där gav han - ytterligare en gång - sin syn på vad som hände i den första playoffmatchen i Lissabon.

Känslan i dag är direkt som den var efter matchen, vi gör en bra match defensivt genom hela matchen. Bra offensiv i första, men i andra hade vi svårare att få några möjligheter, sade Hamrén. Det jag grämer mig över är att vi inte gjorde mål på några av de tre chanserna vi hade.

Men över det stora hela var han ganska nöjd.

Det var en svår match borta i ett playoff, men matchen lever.

Och Hamrén ser fram emot tisdagens retur på Friends Arena. En match som han vill se ett mer spelförande landslag.

Hoppas att vi har mer boll. Det blir ett krav - att vi får tag i bollen på ett annat sätt och inte behöver försvara oss så pass mycket hela tiden, sade han. Vi måste bryta bollen lite högre upp, men också att vi måste ha lite mer kvalitet. Vi måste ha ett bättre spel, en bättre offensiv.

Men han är också medveten om att fotbollslandslaget inte kan gå för fullt framåt. Han vill inte öppna gratisytor till Portugal i den svenska defensiven.

Vi måste vara minst lika bra defensivt som vi var i går men vi måste vara bättre offensivt, sade han.

Hamrén vet också att det blir en tuff match att vända.

Statistiskt sett ser det svårt ut, men vi har tidigare visat under kvalet att vi kan vända tuffa lägen. Men vi behöver också lite flax för att vända det här.

Hur Sverige ska lyckas vända 0-1-underläget för att få biljetten till sommarens VM-slutspel i Brasilien, det visste inte Erik Hamrén på lördagen.

Ska fundera på det här hur vi ska göra. Spelförande i sig är inte något mål, att vi ska hålla boll bara för att hålla boll, utan vi måste vara bättre när vi vinner bollen. Bättre kvalitet. Det får gärna bli i omställningar, sade han. Men vi måste ha kvalitet när vi kommer till målchans.

Om det blir några ändringar i startelvan till tisdagens returmöte var på lördagen oklart.

Det måste jag fundera på. Ska titta på klippen efter träningen, sedan har jag två dagar på mig att bestämma mig.

Erik Hamrén ska dock inte behöva byta målvakt. Andreas Isaksson, som stämplades av Cristiano Ronaldo, ska kunna spela returen.

Jag pratade med honom innan jag kom hit, och det ska inte vara någon fara, sade förbundskaptenen.

Mer läsning

Annons