Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrén: Måstematcher ger styrka

Annons

Sveriges VM-kvalsegrar mot Irland och Kazakstan kan bli till nytta när gruppen nu ska avgöras.

Vi har gjort det bra när vi tidigare varit i riktigt avgörande lägen, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Erfarenheten kan ge styrka inför de avgörande matcherna mot Österrike, nu på fredag, och Tyskland.

Eftersom vi hade två matcher senast som vi måste vinna och klarade det så är det en positiv erfarenhet, säger Hamrén på en presskonferens inför dagens första träning under landslagssamlingen.

Att Zlatan Ibrahimovic haltade av planen i går och behandlades med is efter PSG:s match mot Marseille verkar inte oroa Hamrén.

Jag har inte träffat honom själv, men rapporten jag fått är att han är okej. Vi vet mer när vi undersökt honom själva, säger Hamrén.

Det är vinna eller försvinna för Sverige i de avslutande VM-kvalmatcherna mot Österrike och Tyskland. Det är en press på ledare och spelare.

Det är en otrolig press på oss inför varje landskamp. Den får man leva med, spelare och ledare på den här nivån. Det vi kan påverka är hur vi hanterar den. Vi ska ha fokus på det vi kan påverka. Vi har gjort det bra när vi tidigare varit i riktigt avgörande lägen.

Jämfört med de senaste landskamperna mot Irland och Kazakstan saknas Albin Ekdal på mittfältet. Många ändringar i övrigt är inte att räkna med.

Ett vinnande lag försöker man ändra så lite som möjligt, säger Hamrén.

Förbundskaptenen lägger inte stor vikt vid att mittbackarna Per Nilsson och Mikael Antonsson har tunga perioder bakom sig i sina respektive klubblag, Nürnberg och Bologna, med många insläppta mål.

Jag är övertygad om att det inte ska påverka något, även om jag är säker på att de kommer få ett antal frågor om det, säger Hamrén. Som spelare, om man har det jobbigt i klubblaget är det skönt att komma till landslaget.

Men babyboomen kan ställa till det för Hamréns landslag igen. I samband med de senaste VM-kvalsamlingarna blev Oscar Wendt, Pär Hansson och Kim Källström pappor. Nu går mittbacken Andreas Granqvist i väntans tider.

Hans sambo Sofie är höggravid med parets första barn.

Det är uträknat till den 19 oktober, så det är ju efter Tysklandsmatchen, säger Granqvist till aftonbladet.se.

Mer läsning

Annons